Ο Κοντονής άνοιξε τη συζήτηση στη Βουλή με «πειραγμένο» Μαρξ

Το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» πάντα επίκαιρο

Με «άρωμα» Καρλ Μαρξ άνοιξε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση Novartis, αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έκανε quote την πρώτη πρόταση από το Κομμουνιστικό Μανιφέστο.

Απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, και τη στάση που κράτησε από την αρχή στην υπόθεση της Novartis, ο Σταύρος Κοντονής παρέφρασε το «ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη» σε «ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη συντηρητική παράταξη».

«Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω τη συντηρητική παράταξη. Το φάντασμα του Ευάγγελου Αβέρωφ. Διότι θυμόμαστε τι είχε συμβεί στη συνεδρίαση της Βουλής, όταν συζητούσε την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης. Ο μακαρίτης ο Ευάγγελος Αβέρωφ μπροστά στο αδιέξοδο το οποίο αντιμετώπιζε, αναγκάστηκε να αποσύρει την κοινοβουλευτική ομάδα από τη Βουλή, για να μην πλησιάσει κανείς από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην κάλπη ή στην ψηφοφορία τότε που είχε στηθεί.

Το πράξατε και κατά τη συζήτηση συγκρότησης της προανακριτικής επιτροπής. Αποσύρατε την κοινοβουλευτική ομάδα, ούτως ώστε οι βουλευτές να μην έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τη γνώμη τους επί του θέματος το οποίο είχε τεθεί. Και διαμορφώνετε τώρα τις προϋποθέσεις για να πράξετε το ίδιο. Για αυτό ακριβώς σας λέω ότι ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη Νέα Δημοκρατία», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Η απάντηση του Νίκου Δένδια ήρθε λίγο μετά, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να λέει: Εάν υπήρχε ο δεν θα υπήρχε ως φάντασμα, θα υπήρχε ως ευλογία. Και λυπάμαι που δεν υπάρχει, για να σας βάλει λίγο μυαλό.