«Αν ο Γεωργιάδης θίγεται, η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα» (ηχητικό)

«Η ΝΔ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε άμυνα και απολογείται. Αυτό είναι κακό για τη ΝΔ, βοηθάει την κυβέρνηση αυτό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας στον Realfm 97,8 σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis, ενώ τόνισε πως αν ο Άδωνις Γεωργιάδης θίγεται «η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα».

Δείτε επίσης: Τσίπρας: Οι κουκουλοφόροι με τα λευκά κολάρα πήραν μίζες στις πλάτες των Ελλήνων (video)

Αναλυτικότερα, ο κ. Μπαλτάκος ανέφερε πως για «το θέμα της παραγραφής και του ειδικού δικαστηρίου είναι ξεκάθαρο ότι ειδικό δικαστήριο δεν θα υπάρξει, διότι η απιστία έχει ήδη παραγραφεί με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, η δωροδοκία έχει παραγραφεί μέχρι τις 7-4-2014 όμως και έχει μεγάλη σημασία γιατί τότε δημοσιεύθηκε ένα πολυνομοσχέδιο με το γάλα. Σε εκείνο το πολυνομοσχέδιο μπήκαν κάποιες διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τις οποίες εισήχθη πια μια νέα διάταξη στον ποινικό κώδικα, με την οποία ο υπουργός ευθύνεται για πράξεις που έκανε επ’ ευκαιρία της εκτέλεσης των καθηκόντων του. Αυτό το αδίκημα λοιπόν δεν παραγράφεται και πάει στην τακτική δικαιοσύνη, όπως πήγε ο κ. Τσοχατζόπουλος. Αυτό δεν πιάνει τους 8 από τους 10, γιατί οι πράξεις τους αν τυχόν έχουν γίνει, το τονίζω αυτό για να μην παρεξηγηθώ, είναι προγενέστερες, μπορεί να πιάσει θεωρητικά μόνο τον Άδωνη και τον Σαμαρά».

Δείτε επίσης: «Ο Σαλμάς είναι ο υπουργός που ζήτησε προστασία», αποκάλυψε ο Κούλογλου

Συνεχίζοντας, ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει ειδικό δικαστήριο και πως η υπόθεση θα πάει στην τακτική δικαιοσύνη. «Η οικονομική αστυνομία θα κάνει ότι πρέπει να κάνει, αν τυχόν βρει ότι υπάρχει ξέπλυμα θα πάει η υπόθεση στην τακτική δικαιοσύνη, αν δεν δέσει τη δικογραφία γιατί δεν αρκούν οι καταθέσεις των μαρτύρων, όλα πάνε στο αρχείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων υπέρ της Προανακριτικής Επιτροπής για Novartis

Τέλος, ο κ. Μπαλτάκος καλούμενος να κάνει ένα πολιτικό σχόλιο για την υπόθεση, ανέφερε πως «αυτό μπορώ να πω είναι ότι η ΝΔ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε άμυνα και απολογείται. Αυτό είναι κακό για τη ΝΔ, βοηθάει την κυβέρνηση αυτό», ενώ υπογράμμισε:

Δείτε επίσης: «Ναι» από ΝΔ σε Προανακριτική για Novartis – Ζητά Επιτροπή και για Καμμένο

«Πρέπει (σ.σ. η ΝΔ) να αποτινάξει το στίγμα οπωσδήποτε, να βγάλει από πάνω της αυτή την κατηγορία και ιδιαίτερα από τον Γεωργιάδη, γιατί αυτός είναι ο πυλώνας που στηρίζει τον δεξιό πόλο της ΝΔ. Αν ο Γεωργιάδης θίγεται, η ΝΔ έχει σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει να βγάλει πάση θυσία από πάνω της αυτή την κατηγορία».

Δείτε επίσης: Ο Άδωνις παραδέχεται παροχές σε Novartis χωρίς να το καταλάβει (video)

Το ηχητικό της συνέντευξης Μπαλτάκου:

Δείτε επίσης: Ο «Punisher» Άδωνις θα μας κλείσει όλους φυλακή. Και το εννοεί (video)

 

Δείτε Επίσης