Ο… φανερά αγχωμένος Βενιζέλος κάνει «επίκαιρη ερώτηση» για υπόθεση του 2013

Με την αμηχανία τους να εκδηλώνεται πια πασιφανώς και απροκάλυπτα, αντιδρούν πρώην κυβερνητικά στελέχη στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών για τα εξοπλιστικά και την Υγεία.

Μετά τη Νέα Δημοκρατία, η οποία ξαφνικά θυμήθηκε το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα το 2013, τώρα ένας ακόμα εμπλεκόμενος στην υπό διερεύνηση περίοδο, επαναφέρει το θέμα και μάλιστα με ερώτηση στη Βουλή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην πρόεδρος και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών, αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα, σε μία εμφανώς απέλπιδα προσπάθεια να στρέψει την ατζέντα σε παλιά θέματα.

Επικαλούμενος δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο το 2013 ο τότε διευθυντής του γραφείου τού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς επισκέφθηκε τη Βενεζουέλα με ιδιωτικό αεροσκάφος συγκεκριμένου επιχειρηματία, ο κ. Βενιζέλος ρωτά αν αυτού του τύπου επαφές με κυβερνητικούς ή επιχειρηματικούς παράγοντες της Βενεζουέλας συνεχίστηκαν και μετά τον Ιανουάριο του 2015 από στελέχη της κυβέρνησης κι αν επηρέασαν και πως τις επιλογές της.