Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στον Guardian για τις βρετανικές εκλογές

Την πρώτη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης για το αποτέλεσμα των εκλογών φιλοξένησε στο live blog του για τις βρετανικές εκλογές ο Guardian. «Η ελληνική κυβέρνηση υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τη μεγάλη ήττα της Μέι, ως νίκη απέναντι στις πολιτικές της λιτότητας», γράφει στο σχετικό δημοσίευμα, η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Ελλάδα, Helena Smith.

«Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης μίλησε για προσωπική δικαίωση για τον Τζέρεμι Κόρμπιν και την αριστερή στροφή του κόμματός του», έγραψε η εφημερίδα, συμπληρώνοντας ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως «το αποτέλεσμα των εκλογών υπογραμμίζει μία μεγάλη και αυξανόμενη παγκόσμια αμφισβήτηση στη λιτότητα».

«Αυτή η τάση της αμφισβήτησης των πολιτικών της σκληρής λιτότητας εμπεδώνονται παγκοσμίως» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, εκπροσωπώντας το κυβερνόν κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Κόρμπιν, γράφει ο Guardian.

«Το είδαμε στις ΗΠΑ με τον Μπέρνι Σάντερς… το είδαμε στην Ευρώπη, κυρίως στον ευρωπαϊκό νότο, αρχικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια στην Πορτογαλία και την Ισπανία… και τη Γαλλία με τον Μελανσόν» γράφει η Helena Smith επισημαίνοντας τις συγκεκριμένες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Το μεγάλο ερώτημα, προσθέτει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ήταν ποια πολιτική δύναμη θα αναλάβει το πάνω χέρι για να εκφράσει αυτή την τάση, θα εκφραστεί από δυνάμεις της Ακροδεξιάς ή θα εκφραστεί από δυνάμεις της Αριστεράς;

«Μία τάση διαμορφώνεται η οποία θα αρχίσει να επηρεάζει τις πολιτικές πολύ πιο αποφασιστικά… αυτό είναι σίγουρο, μετά από τόσα χρόνια λιτότητας… ο κόσμος θα αλλάξει. Το ερώτημα είναι προς ποια κατεύθυνση και το αποτέλεσμα των εκλογών στη Βρετανία δείχνει ότι κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωση που επέλεξε η Helena Smith για να κλείσει το άρθρο της.

Πηγή: tribune.gr


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook