Ο Άδωνις ζητάει τα «ρέστα» από τον Μαυρωτά για τα φάρμακα

Αλλά έδειξε «κατανόηση» που ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Εξηγήσεις για τον λόγο που υπερψήφισε τον νέο τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων και μάλιστα μέσω Twitter ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης από τον Γιώργο Μαυρωτά.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης φάνηκε να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη στάση που κράτησε ο κ. Μαυρωτάς στο εν λόγω νομοσχέδιο, παρά για εκείνη που είχε στη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δείχνει «κατανόηση».

Αναλυτικά η μεταξύ τους διαδικτυακή στιχομυθία:

Α.Γ: Συγγνώμη @Mavrogiorgos ψηφίσατε την τροπολογία Ξανθού για την αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των Φαρμάκων;

Γ.Μ: Ναι.

Α.Γ: Συγγνώμη αλλά θα μπορούσες να μας εξηγήσεις το σκεπτικό σας; Το κάνω δημόσια διότι αυτό είναι ένα δημόσιο θέμα. Άντε να καταλάβω ότι στις Πρέσπες είχατε ένα ιδεολογικό ζήτημα κλπ εδώ τί;

Γ.Μ: Βήμα εξορθολογισμού σε ένα πολυπαραμετρικό πρόβλημα. Καταλαβαίνω τις ενστάσεις σας που δεν είχαν όμως διατυπωθεί από τον εισηγητή σας όταν τα συζητήσαμε στην επιτροπή για το φάρμακο στις 4/12 που μίλαγε για την αναπτυξιακή διάσταση του κλάδου. Θέλετε τα πρακτικά;

Α.Γ: Είμαι πρώην Υπουργός Υγείας δεν χρειάζομαι κανέναν να μου εξηγήσει. Η αύξηση των τιμών των Φαρμάκων και η εύνοια των Πολυεθνικών χωρίς καμμία πρόνοια ή αντάλλαγμα για την εγχώρια παραγωγή έχει αναπτυξιακή διάσταση; Ή πιστέψατε τον κ. Ξανθό. Όταν βγει το νέο δελτίο θα ντρέπεστε.

Γ.Μ: Υπάρχει πρόνοια και για τα γενόσημα (εγχώρια παραγωγή).


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook