Νέα fake news από Κεφαλογιάννη: Παρουσίασε χουντικό υπουργό ως τον πατέρα του Τσίπρα (video)

Μάλλον διαβάζει Στέφανο Χίο κι αυτός
Ο ελεγχόμενος από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) για απάτη και ανωμαλίες στις πληρωμές κοινοβουλευτικών βοηθών ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατάφερε το ακατόρθωτο: Να συναγωνιστεί «στα ίσια» των «βασιλιά των fake news» και υποψήφιο βουλευτή της Πειραιώς, Γιάννη Λοβέρδο.

Αναλυτικότερα, ως καλεσμένος τηλεοπτικής εκπομπής του Kontra Channel το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Κεφαλογιάννης αποφάσισε να αναπαράγει ένα από τα πιο γνωστά fake news του διαδικτύου, το οποίο «γέννησαν» περιθωριακές και ακροδεξιές ιστοσελίδες.

Όπως θα δείτε και στο απόσπασμα που ακολουθεί, ο κ. Κεφαλογιάννης έβγαλε το κινητό του για να δείξει μια πολύ γνωστή φωτογραφία, η οποία απεικονίζει τους δικτάτορες Γιώργο Παπαδόπουλο, Στυλιανό Παττακό και Νικόλαο Μακαρέζο, υποστηρίζοντας ότι το τέταρτο πρόσωπο είναι ο… πατέρας του Αλέξη Τσίπρα.

Έλλειψη επιχειρημάτων; Γκάφα; Συνειδητό ψέμα; Μόνο ο κ. Κεφαλογιάννης γνωρίζει. Για την ιστορία, το πρόσωπο αυτό είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Κυβερνήσης των Συνταγματαρχών και κυβέρνησης Μαρκεζίνη.

Μάλιστα, όταν οι παρευρισκόμενοι στο πάνελ επεσήμαναν στον κ. Κεφαλογιάννη ότι κάνει λάθος και ότι πρόκειται για fake news, εκείνος προτίμησε να επιμείνει, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίληψή του περί ήθους…

Το σχετικό απόσπασμα:

Όταν το θέμα πήρε έκταση βέβαια, ο ίδιος ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απολογήθηκε μέσω ενός tweet, λέγοντας πως αναλαμβάνει την ευθύνη.

«Όπως διαπίστωσα, η φωτογραφία στην οποία αναφέρθηκα χθες δεν είναι πραγματική, και αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη. Ωστόσο είναι σήμερα πλέον γνωστό, ότι η τεχνική εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα είχε πολλά εκατομμύρια κέρδη τη διετία 71-73 δηλ. μέσα στην δικτατορία. Αυτά προς παρόν» έγραψε στην ανάρτησή του.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook