Η ΝΔ “αδειάζει” Δένδια για το θέμα των αδειών

Στο “άδειασμα” του Νίκου Δένδια σχετικά με τις δηλώσεις του για τις τηλεοπτικές άδειες, προχώρησε η Νέα Δημοκρατία, ξεκαθαρίζοντας ότι “ο κ. Δένδιας εξέφρασε προσωπικές του απόψεις”.

Από κει και πέρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται στον Νίκο Παππά και τον νόμο που έχει προωθήσει, αναφέροντας ότι η θέση της είναι μία και μοναδική: η ακύρωση αυτού του νόμου.

Συγκεκριμένα πηγές της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζουν: «Ο κ. Δένδιας εξέφρασε προσωπικές του απόψεις. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι γνωστή και ξεκάθαρη: θα ακυρώσει τον “νόμο Παππά” και θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές και εποπτικές αρμοδιότητες στο ΕΣΡ.

Θα καταργήσει τον περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνικές δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος.

Οι επιπρόσθετες άδειες δεν θα δοθούν με κριτήριο ποιος δίνει τα περισσότερα, αλλά με συγκεκριμένες βασικές προϋποθέσεις, όπως η απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων και η ανταπόκριση σε αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα».

«Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και φυσικά τα χρήματα αυτά δεν θα έχουν δοθεί, για να επιστραφούν κιόλας», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook