«Μητσοτάκης στην εξουσία; Δεν το βλέπω…» (video)

Πώς μια ερώτηση στο briefing προκάλεσε την ατάκα αυτή

Με έναν άκρως δηκτικό τρόπο σχολίασε τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα γίνουν με απλή αναλογική -όπως τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης– ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθηκε σχετικά με τη δήλωση αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να απαντήσει ως εξής:

Ο κύριος Μητσοτάκης για άλλη μία φορά επαναλαμβάνει τις γνωστές του θέσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι δήμαρχοι θα πρέπει να ελέγχουν και το 60% των δημοτικών συμβουλίων, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα συνθέσεων, συναινέσεων, συγκλήσεων. Αλλά και ελέγχου της πλειοψηφίας. Αυτή δεν μπορεί να είναι μία θέση την οποία θα υπηρετήσει η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του θεσμού.

Εξάλλου ο κύριος Μητσοτάκης, πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα, έχει μιλήσει με εξαιρετικά υποτιμητικό τρόπο για την τοπική αυτοδιοίκηση, για τους εργαζόμενους και σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει προεξοφλήσει ότι εφόσον ο ίδιος, κάποια στιγμή έρθει στην εξουσία, πράγμα το οποίο δεν βλέπω εξαιρετικά πιθανό, θα αποδυναμώσει τους θεσμούς της Τ.Α..


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook