Με πλακάτ για τους δύο στρατιωτικούς οι έλληνες ευρωβουλευτές (εικόνες)

Για τις πολιτικές Μακρόν εντός ευρωζώνης και τους δύο στρατιωτικούς

Ακτιβισμό με πλακάτ επιφύλαξαν στον Εμανουέλ Μακρόν ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες, με αφορμή την ομιλία του πρώτου ενώπιον της Ολομέλειας του ΕΚ με θέμα «η απάντηση στον αυταρχισμό, η κυριαρχία της δημοκρατίας», λίγες μόλις μέρες μετά τον βομβαρδισμό της Συρίας -και- από τη Γαλλία.

Λίγο πριν τη σημερινή έναρξη της απογευματινής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Συνόδου στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, έλληνες ευρωβουλευτές συγκεντρώθηκαν εντός της αίθουσας κρατώντας φωτογραφίες των δύο ελλήνων στρατιωτικών ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτησή τους από τις τουρκικές αρχές άνευ βάσιμων κατηγοριών, όπως λένε.

Η στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα έχει τοποθετηθεί από πλευράς των ευρωβουλευτών σε ευρωπαϊκή κλίμακα καθώς θίγει το θέμα των παραβάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Έχουν κατατεθεί προτάσεις ψηφίσματος οι οποίες θα συζητηθούν σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια και θα τεθούν σε ψηφοφορία την Πέμπτη 19/4. Το γενικότερο κλίμα δείχνει ότι το σύνολο της ευρωβουλευτικής κοινότητας στηρίζει την Ελλάδα και καταγγέλλει τη στάση της Τουρκίας.

Εν τω μεταξύ σε ανάρτησή του στο twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα εξής: «Δράση της Ευρωομάδας της Αριστεράς, λίγες ώρες πριν την συζήτηση στην Oλομέλεια του ΕΚ: Το κοινό ψήφισμα που θα εγκριθεί την Πέμπτη ζητά την άμεση απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Κόλαφος για τις τουρκικές αρχές!»

Την ώρα μάλιστα που ο γάλλος πρόεδρος μιλούσε στην αίθουσα της Ολομέλειας, πλακάτ με συνθήματα κατά του πολέμου στη Συρία, έκαναν την εμφάνισή τους.

Δείτε Επίσης