Μαζικά πυρά κατά της δήλωσης Μητσοτάκη για το επταήμερο

ΟΙ αντιδράσεις στην προκλητική δήλωση Μητσοτάκη

Η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου για 7ημερο εργασίας στις επιχειρήσεις, εφόσον συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι, προκάλεσε την αντίδραση  κορυφαίων υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η καθ’ ύλην αρμόδια υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, έγραψε στο twitter, ότι ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε τον εαυτό του. Χαρακτηριστικά έγραψε πως “νόμιζα ότι μετά την εξαγγελία του για το τέλος του 8ωρου ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μας επιφύλασσε άλλες εκπλήξεις. Αλλά ναι, τελικά σήμερα κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του. Εξήγγειλε την 7ημερη εργασία”. 

Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανανακόπουλος τόνισε με ανάρτησή επίσης στο twitter ότι “παρακολουθώντας τη συνέντευξη του κου Μητσοτάκη δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν τον άκουσα να μιλάει για την υιοθέτηση 7ήμερης εργασίας. Έπρεπε να το ακούσω 2η και 3η φορά”.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης παραπέμπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Έγκελς, γράφοντας χαρακτηριστικά:

Ας διαβάσει Ένγκελς-«Η κατάσταση της Εργατικής Τάξης στην Αγγλία» ο κ. Μητσοτάκης. Τέλος 8ωρου – 5ημέρου, «εθελοντική» 7ήμερη εργασία χωρίς ωράριο και υπερωρίες, έγιναν πράξη στο Μάντσεστερ από τον 18ο αιώνα. Και τότε οι εργαζόμενοι, «συναινούσαν». Αν δεν ήθελαν να λιμοκτονήσουν”.

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης,  έγραψε επίσης: “μετά τη τρομερά φιλολαϊκή πρόταση της ΝΔ για τα συμφέροντα των πολλών κι όχι των ελίτ, διότι θα κερδίσει ο εργαζόμενος σε όλα τα επίπεδα αν δουλεύει 7 ήμερο, μαθαίνω πως μελετούν στη ΝΔ ένα σχέδιο με 8 ή 9 μέρες εργασία σε μια βδομάδα αλλά δεν τους βγαίνει αρκετά φιλολαϊκό ακόμα!”
Από την πλευρά του ο Γιάννης Μπαλάφας παρομοίασε τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το περιεχόμενο του γνωστού βιβλίου του Άλντους Χάξλεϊ “Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος”

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook