«Μάχη» Τσίπρα- Μητσοτάκη στο Twitter για την «ολιγαρκή αφθονία»

Μια όχι και τόσο... ολιγαρκής κόντρα
Μια φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος περί “ολιγαρκούς αφθονίας” προκάλεσε έναν άτυπο “πόλεμο”, μέσω αναρτήσεων στο twitter, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στην ομιλία του:

“Μπορούμε να ονειρευόμαστε και να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη & δικαιότερη κοινωνία. Για έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός και που μπορεί να γίνει πράξη από δυνάμεις σταθερά προσανατολισμένες στη κοινωνική πρόοδο και σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και ολιγαρκούς αφθονίας”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιάστηκε από την συγκεκριμένη φράση και με έντονο αντιπολιτευτικό ύφος “απάντησε”:

Ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας το θαυμασμό του για τα αποτυχημένα σοσιαλιστικά μοντέλα της Λατινικής Αμερικής, μας είπε πως ονειρεύεται μια «ολιγαρκή αφθονία» στη χώρα μας. Προφανώς επιφυλάσσει το «ολιγαρκής» για τους Έλληνες και το «αφθονία» για τον ίδιο και την παρέα του”.

Δεν άργησε να έρθει η “πληρωμένη” απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα που παρέπεμψε τον  πρόεδρο της Ν.Δ. στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου, Σερζ Λατούς. Συγκεκριμένα έγραψε:

“Επειδή ο κύριος Mητσοτάκης, ίσως έχει ακούσει μόνο για τον Χάγιεκ και τον Φρίντμαν, του συστήνω να ρίξει μια ματιά στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου, Σερζ Λατούς, ώστε να κατανοήσει τι είναι η έννοια της ολιγαρκούς αφθονίας”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook