Όπως νωρίτερα, το απόγευμα του Σαββάτου, επισημάναμε σε σχετική ανάρτηση, υπάρχουν σοβαρές οργανωτικές ελλείψεις στην εκλογική διαδικασία της ΝΔ, που αν δεν καλυφθούν τις επόμενες ώρες θα «τινάξουν στον αέρα» τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει οργανωτικά η ΝΔ είναι αρκετά. Εκτός των ελλείψεων σε φορτιστές των tablets που προαναφέραμε, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο λογισμικό και στη βάση δεδομένων που θα χρησιμοποιηθούν. Επίσης, διαπιστώνεται αδυναμία κάλυψης δεκάδων θέσεων χειριστών σε εκλογικά τμήματα, οι οποίοι θα διαχειρίζονται τα tablets.

Το χρονικό περιθώριο εξεύρεσης λύσεων για τις τραγικές οργανωτικές ελλείψεις της ΝΔ είναι εξαιρετικά μικρό, σε βαθμό που ίσως φέρει ραγδαίες εξελίξεις στην εκλογική διαδικασία, από καθυστέρηση στην έναρξη έως και αναβολή των εκλογών, κάτι για το οποίο έχουν εκφράσει ανησυχίες γαλάζια στελέχη υψηλά στην ιεραρχία της ΝΔ.

Την οργανωτική ανεπάρκεια επεσήμανε και ένα μέλος της ΚΕΦΕ της ΝΔ, ο Αλέκος Κόκκαλης, ο οποίος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, υποστήριξε:

Καλλιθέα, 21/11/2015
ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Φ.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΟΥ ΝΔ

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία, η κορυφαία στιγμή του Κόμματος, η εκλογή Πρόεδρου, οφείλω ως μέλος της Κ.Ε.Φ.Ε. μαζί με την ανησυχία μου να υπενθυμίσω κάποια πράγματα.

Από την αρχή, διαφώνησα με τη διαδικασία, με την οποία ρυθμιστής της γίνεται κατ’ ουσίαν εταιρεία πληροφορικής, γιατί είναι κοστοβόρα, δυσνόητη και πολύπλοκη. Ενώ, θα μπορούσε να γίνει απλά με καταστάσεις, μελών και νεοεγγεγραμμένων. Διαφώνησα και με τη ΜΗ καθοριζόμενη συνδρομή για τα νέα μέλη , όπως ρητά επιτάσσει το καταστατικό του Κόμματος, άρθρο 3 παρ. 4, απόφαση της ΚΕΦΕ η οποία εξισώνει μέλη και νεοεισερχόμενους και είναι ηθικά, αλλά και πολιτικά απαράδεκτο.

Διαφώνησα με την αντικατάσταση των Προέδρων ΝΟΔΕ, που έχουν υπογράψει σε κάποιο υποψήφιο, από Συντονιστές στις ΝΕΦΕ.

Τα πρακτικά των συνεδριάσεων δεν έχουν έρθει για αρκετές συνεδριάσεις προς υπογραφή.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία διαπιστώνω με αγωνία, ότι υπάρχουν ουσιώδη προβλήματα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το σύστημα, ο εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό ίσως να μην είναι επαρκή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, ενώ εγκύκλιοι και οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους είναι αντικρουόμενες και δυσνόητες.

Θέλω να καταστήσω σαφές, ότι υπεύθυνοι για τη διαδικασία εκλογής Αρχηγού της ΝΔ, είναι ο Γραμματέας της ΝΔ και Πρόεδρος της ΚΕΦΕ, η Γενική Δ/νση του Κόμματος, η Γραμματεία Οργανωτικού και η Διεύθυνση Πληροφορικής με την φιλότιμη προσπάθεια τους να κριθεί στο τέλος της αυριανής μέρας ως επαρκής ή όχι.

Ως μέλος της ΚΕΦΕ, θα επιτηρήσω τη διαδικασία, στο βαθμό που μου επιτρέπει ο θεσμικός μου ρόλος.

Με εκτίμηση,
Αλέκος Κόκκαλης

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας