Καταδίκη με εκατέρωθεν αιχμές από τον πολιτικό κόσμο για Μαρέβα Μητσοτάκη

Νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης πυροδοτεί η επίθεση με γκαζάκια στην επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη, τα ξημερώματα της Δευτέρας, με τον πρώτο που ανεβάζει τους τόνους να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε «τα υπόγεια του Μαξίμου και τα φερέφωνά τους» ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης.

Δείτε επίσης: Εμπρηστική επίθεση στην επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη – Μαξίμου «δείχνει» ο Μητσοτάκης

Παρόλα αυτά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία εκφράζουν την «απερίφραστη και αποφασιστική καταδίκη του» για την επίθεση αυτή.

Δείτε επίσης: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στην επιχείρηση της Μαρέβα Μητσοτάκη», τονίζει το Μαξίμου

«Είναι απόλυτη και απερίφραστη η καταδίκη μας για την επίθεση με γκαζάκια στην επιχείρηση της κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Η προσπάθεια, όμως, του κ. Μητσοτάκη να χρεώσει στην κυβέρνηση την άθλια αυτή ενέργεια είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και επιβεβαιώνει την ολοκληρωτική του αντίληψη», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την καταδίκη του εξέφρασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος σχολίασε πως «η προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενοχοποιήσει και για αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι άδικη κ επικίνδυνη».

Δείτε επίσης: «Απόλυτη η καταδίκη της επίθεσης στα γραφεία της επιχείρησης της Μαρέβας Μητσοτάκη»

Την καταδίκη τους για την ενέργεια αυτή εξέφρασαν και πολλά «γαλάζια» στελέχη, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές κατά της κυβέρνησης για την επίθεση αυτή.

Ποτάμι: Σύμπτωμα ενός νοσηρού πολιτικού κλίματος

«Η επίθεση κατά της επιχείρησης της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη αποτελεί σύμπτωμα ενός νοσηρού πολιτικού κλίματος. H σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κατά καιρούς στοχοποιηθεί μόνο και μόνο επειδή είναι σύζυγος του κ. Μητσοτάκη. Πέραν της αυτονόητης καταδίκης, είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να αποφεύγουν δηλώσεις που δημιουργούν συγκρουσιακές συνθήκες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Ποτάμι».

ΑΝΕΛ: Απολύτως καταδικαστέες ενέργειες όπως η επίθεση στην επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη

«Είναι καταδικαστέες και απαράδεκτες τέτοιου είδους ενέργειες, όπως και οποιαδήποτε πράξη βίας. Είναι άλλο μία τέτοια ενέργεια και άλλο να ελέγχεται κάποιος για το αν έχει offshore εταιρεία και αν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του στο ελληνικό κράτος. Πρόκειται για τη σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεκδικεί την ηγεσία της χώρας και πρέπει να ελέγχεται. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο». Αυτό τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, για την επίθεση με γκαζάκια στην επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη.