«Καμπανάκια» βουλευτών του Ποταμιού στον Θεοδωράκη: Ψηφίζουμε υπέρ των «Πρεσπών»

Οι βουλευτές του Ποταμιού στέλνουν μήνυμα στον Θεοδωράκη

Μπορεί τα σενάρια για συνομιλίες του Σταύρου Θεοδωράκη με τη Νέα Δημοκρατία, να πυκνώνουν τις τελευταίες μέρες, η βούληση ωστόσο των βουλευτών του επικεφαλής του Ποταμιού, είναι ξεκάθαρη. Και στέλνει επίσης ξεκάθαρο μήνυμα στον αρχηγό της.

Μετά τον Γιώργο Μαυρωτά, ένα ακόμα μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού τίθεται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, απειλώντας μάλιστα μα παραίτηση σε ενδεχόμενο καταψήφισης.

Ο Σπύρος Δανέλλης χαρακτήρισε «προφάσεις εν αμαρτίαις» μία αλλαγή στάσης στο Μακεδονικό με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ. Σημείωσε, επίσης, ότι «η αλλαγή κλίματος -τις τελευταίες ημέρες- είναι ένα κατασκεύασμα “πολιορκητικός κριός” για κλιμάκωση της πίεσης στο Ποτάμι, που έχει εκφραστεί θετικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κάποιοι υποκύπτουν στις πιέσεις, αλλά οι χθεσινές δηλώσεις Θεοδωράκη στη Θεσσαλονίκη ξεκαθαρίζουν το τοπίο».

Σχολιάζοντας δημοσίευμα σχετικά με επαφές Μητσοτάκη-Θεοδωράκη για μετεκλογική συνεργασία στη βάση της καταψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Δανέλλης επανέλαβε ότι «στη Θεσσαλονίκη ο κ. Θεοδωράκης ήταν ξεκάθαρος ότι το Ποτάμι, κόντρα στους καιρούς και τις σειρήνες της δημαγωγίας, δεν θα διαφοροποιήσει αυτό που θεωρεί χρήσιμο για την πατρίδα και τον τόπο».

«Η άποψη της πλειοψηφίας του συνεδρίου», υπογράμμισε, «είναι ότι το κόμμα, κατά πάσα πιθανότητα, πρέπει να συνεργαστεί -αν μπει στη Βουλή- με τη ΝΔ, προκειμένου να δημιουργηθεί κυβέρνηση συνεργασίας. Εγώ μειοψήφησα, η άποψή μου είναι πολύ διαφορετική. Το Ποτάμι δεν μπορεί παρά, ως προοδευτικό κόμμα, να αναζητήσει σύμπραξη με τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις, σε ένα τσουνάμι ζητημάτων, στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης. Όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ξέρουμε εάν η “αυτόνομη κάθοδος” είναι όντως αυτόνομη κάθοδος, ή δυναμιτίζεται από μία προεπιλογή στροφής προς τα δεξιά. Κάποιους από εμάς τα στελέχη, τους ψηφοφόρους, τους φίλους του Ποταμιού, ίσως, δεν θα τους αφορά αυτή η υπόθεση, αυτό το τετελεσμένο».

Τέλος, η εικόνα του Ποταμιού στις δημοσκοπήσεις που, ως τώρα, αδυνατεί να κατοχυρώσει ποσοστά που να το οδηγούν εντός Βουλής, κατά τον Σπύρο Δανέλλη, οφείλεται «κυρίως στο ότι δεν θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε την πολιτική μας φυσιογνωμία» και σημείωσε: «οι πολίτες, που πίστεψαν στη χρησιμότητα του Ποταμιού, δεν μπορούν να συστρατευτούν στο γήπεδο της συντήρησης, της Δεξιάς».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Μίλτου Κύρκου, ο οποίος μιλώντας στον ρ/σ «News247» διαμήνυσε ότι «το Ποτάμι θα στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών».

«Η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να στηριχθεί. Ο κ. Ψαριανός και ο κ. Αμυράς έχουν δηλώσει ότι δεν θα την ψηφίσουν. Αλλά αυτό δεν αλλάζει την επίσημη θέση όπως επιβεβαιώθηκε στο συνέδριό μας. Προφανώς και έχω μιλήσει με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τα λέω αυτά. Το Ποτάμι στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών. Έχουν δοθεί οι αναγκαίες διευκρινίσεις από τα Σκόπια, δεν υπάρχει λόγος για αλλαγή στάσης. Δεν παίζουμε με αυτά τα θέματα τις κουμπάρες», πρόσθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού και συμπλήρωσε:

«Σε κανένα νομοσχέδιο δεν δώσαμε την ψήφο μας συνδέοντάς τα με την προκήρυξη εκλογών. Με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να συνδεθεί η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με τις κάλπες. Το Ποτάμι πάντα στήριζε οτιδήποτε ήταν θετικό. Αυτή είναι η στάση μας και αυτή θα συνεχίσει να είναι».


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook