Κακλαμάνης: Να καλύπτεται από τα ταμεία η επέμβαση αλλαγής φύλου

Αριστερό “φλάς” άναψε ο Νικήτας Κακλαμάνης με την πρότασή του να καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία η εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο αλλαγής ταυτότητας φύλου, ο προεδρεύων εκείνη τη στιγμή, Ν. Κακλαμάνης παρενέβη λέγοντας, «δεν νομίζω πως υπάρχει πτέρυγα που να μην καταδικάζει τον υποχρεωτικό ακρωτηριασμό. Υπάρχουν, όμως, κάποια από αυτά τα άτομα που επιθυμούν να κάνουν πλαστική επέμβαση. Αυτό χρειάζεται εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και εξειδικευμένο κέντρο. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά δεν γνωρίζω δημόσιο νοσοκομείο του ΕΣΥ που να έχει αυτό το εξειδικευμένο κέντρο και αυτό το εξειδικευμένο προσωπικό”, δήλωσε ο Ν. Κακλαμάνης, συνεχίζοντας: “άρα, εάν δεν υπάρχει στον δημόσιο τομέα, όπου βεβαίως καλύπτεται από τη γενική νομοθεσία της δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης, και πρέπει να πάει στον ιδιωτικό τομέα σε εξειδικευμένο κέντρο, εντός ή εκτός Ελλάδος, εάν αυτό δεν καλυφθεί από έξοδα που θα εγκρίνει το ΕΣΥ ή το αντίστοιχο ταμείο, είναι δώρον άδωρον”.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των συντηρητικών και ακροδεξιών ομόσταβλών του, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook