Ιστορίες σοσιαλιστικής τρέλας στο βιβλίο του «Παλιού ΠΑΣΟΚ – Του Ορθόδοξου»

Μία καταπράσινη εκδήλωση
Είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό και επιτέλους έγινε πράξη. Η σελίδα «Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο» εξέδωσε βιβλίο και το παρουσίασε σε μία πολύ special βραδιά.

Το απόγευμα του Σαββάτου (15/12) στη Γλυφάδα, οι ιδρυτές και διαχειριστές της δημοφιλούς σελίδας στο Facebook φώναξαν τους «φίλους» τους, μεταξύ αυτών και τη Βάνα Μπάρμπα, προκειμένου να παρουσιάσουν το πόνημά τους, μία σοσιαλιστική συλλογή ιστοριών από το ’80 και το ’90.

Το οπισθόφυλλο που δίνει και το «ζουμί» του βιβλίου:

To «Παλιό ΠΑΣΟΚ – το Ορθόδοξο» είναι η μεταφορά σε βιβλίο της ομώνυμης και δημοφιλούς σελίδας του Facebook, που κινείται ανάμεσα στο humor και την πολιτική ανάλυση.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο της εποχής του διαδικτύου, που εκφράζει το παγκόσμιο κίνημα της νοσταλγίας στη χώρα μας. Μία παλινδρόμηση της γενιάς των ‘80s και των ‘90s στα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια και η ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να επιστρέψει στην ασφάλεια της ευημερίας, της ανάπτυξης και της προοπτικής. Μια πορεία προς τον πράσινο Ήλιο, παρόμοια με αυτή του Ικάρου.

Οι Εκδόσεις iWrite, σε συνεργασία με τους πυρηνάρχες της σελίδας «Παλιό ΠΑΣΟΚ – το Ορθόδοξο», προσκάλεσαν νέα συγγραφικά ταλέντα στον διαγωνισμό διηγήματος «Σοσιαλιστικές Ιστορίες ‘80s – ‘90s». Αποτέλεσμα του καλέσματος αυτού αποτελεί το πόνημα που κρατάτε στα χέρια σας. Μία συλλογή διηγημάτων που συναποτελούν ένα αμάλγαμα ευθυμογραφίας, νοσταλγίας και σοσιαλιστικής εξτραβαγκάντζας.

Η ανάγνωση του βιβλίου συνοδεύεται ιδανικά από μια φιάλη ιαπωνικού whiskey, νότες της Ρίτας σε full HD και ζιβάγκο πλεκτό από κινέζικα κλωστήρια. Τούτες τις στιγμές βρίσκεστε σε απόσταση αναπνοής από το απόλυτο δώρο για συνταξιούχους με φαγωμένο εφάπαξ, πρώην λουλουδούδες στα «Σόδομα», αλογομούρηδες με νάιλον-γυαλιστερές φόρμες και νεολαίους πτυχιούχους LOWER.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook