Η ΝΔ έκανε γενικό γραμματέα τον «περήφανο» αρχηγό της ΕΛΑΣ για τη διαχείριση στο Μάτι (video)

«Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ», δήλωνε τότε ο κ. Τσουβάλας
Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσε η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να διορίσει στη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ο οποίος ήταν ένας εκ των ανθρώπων που διαχειρίστηκαν τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018.

Κι αυτό γιατί ο κ. Τσουβάλας δήλωνε τότε περήφανος για τον τρόπο που χειρίστηκε η Αστυνομία τη φονική πυρκαγιά, προκαλώντας τότε, μάλιστα, τα πυρά της ΝΔ. «Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ. Έκαναν εξαιρετική και αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακούς χρόνους», τόνιζε τότε ο κ. Τσουβάλας.

Λίγο μετά την τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα, η ΝΔ είχε αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: «Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση, – με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας – προκαλεί μόνον οργή. Ανίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο κ. Τσουβάλας παύθηκε λίγες ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Το σχετικό απόσπασμα:

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook