Η Μπακογιάννη «διορθώνει» Σαμαρά για το «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική»

Ή καλύτερα «αδειάζει»
Τη δική της γραμμή εντός του κόμματός της συνεχίζει να χαράσσει η Ντόρα Μπακογιάννη αναφορικά με το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, γραμμή στο πλαίσιο της οποίας περιλαμβάνεται και το «άδειασμα» όσων έχουν αναφερθεί σχετικά.

Αφού η πρώην υπουργός ξεκαθάρισε ότι μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα αποκαλεί τη γείτονα χώρα Βόρεια Μακεδονία, σε αντίθεση με άλλα «γαλάζια» στελέχη που επιμένουν στο «Σκόπια», η Μπακογιάννη «άδειασε» ή μάλλον… εξήγησε τι εννοούσε ο Αντώνης Σαμαράς όταν από το βήμα της Βουλής ισχυριζόταν ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική.

«Ο κύριος Σαμαράς εννοούσε την Αρχαία Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η Μακεδονία σήμερα ανήκει στην Ελλάδα, στα Σκόπια και στη Βουλγαρία. Είναι γεωγραφικός προσδιορισμός. Ο κύριος Σαμαράς μιλούσε για τον πολιτισμό της αρχαίας Μακεδονίας» είπε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, «εξηγώντας» μας…

«Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Παράλληλα, η κ. Μπακογιάννη σε μια κρίση ειλικρίνειας παραδέχθηκε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να αλλάξει με καμία κυβέρνηση, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο «τέλος» στα σενάρια της νεοχουντικής τάσης της ΝΔ

«Η αλήθεια είναι και πρέπει να λεχθεί καθαρά, ότι μία Συμφωνία, η οποία να είναι διεθνής, έχει παράξει αποτελέσματα, όπως την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και το χαρτί που κοινοποιήθηκε στον ΟΗΕ, δεν μπορεί καμία Κυβέρνηση να την αλλάξει», τόνισε.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook