Την αποχώρησή της από τη ΛΑΕ ανακοίνωσε η Κομμουνιστική Τάση αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων στελεχών του κόμματος που συμμετείχαν στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κομμουνιστική Τάση είχε ουσιαστικά ζητήσει να πραγματοποιηθούν τρία στάδια για να μπορέσει η ΛΑΕ να μετατραπεί σε πολιτική δύναμη:

  1. Παραδοχή των μεγάλων πολιτικών ευθυνών της ηγεσίας της Αριστερής Πλατφόρμας για την ανενόχλητη επιβολή της προδοσίας από την ομάδα Τσίπρα. «Όμως δυστυχώς οι ηγέτες της παλιάς Αριστερής Πλατφόρμας και οι νέοι πιστοί τους «δορυφόροι», όχι μόνο δεν προέβησαν στο ελάχιστο στην αναγκαία παραδοχή των λαθών, αλλά αντίθετα, από την πρώτη στιγμή ύπαρξης της ΛΑΕ έως και σήμερα, επιχειρούν να πείσουν τους αριστερούς αγωνιστές ότι θα πρέπει να τους ευγνωμονούν για το ότι δεν έγιναν ανοικτά προδότες σαν τον Τσίπρα», τονίζεται στην ανακοίνωση.
  2. Διαμόρφωση του κατάλληλου πολιτικού προγράμματος με συνυπολογισμό της εμπειρίας από τη χρεοκοπία του ρεφορμισμού του παλιού ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ηγετικός πυρήνας της ΛΑΕ αντίθετα, με τις διακηρύξεις και τις προεκλογικές θέσεις που επέβαλε από τα πρώτα του βήματα στο νέο φορέα, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, υποστήριξε δημόσια ένα απατηλά «μεταβατικό» πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα μετάβασης στον καπιταλισμό με εθνικό νόμισμα»
  3. Γνήσια εσωτερική δημοκρατία στο νέο φορέα, ενάντια στις γραφειοκρατικές μεθόδους του παλιού «ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών». «Όμως, δυστυχώς ο ηγετικός πυρήνας της ΛΑΕ έδειξε από την αρχή ότι δεν θέλει μια τέτοια οργάνωση. Καθυστέρησε 10 ολοκλήρους μήνες να πραγματοποιήσει μια ιδρυτική δημοκρατική συλλογική διαδικασία, με προφανή σκοπό να κυριαρχήσει στο μηχανισμό, να μοιράσει με επωφελή, για τον ίδιο, τρόπο, τα όποια προνόμια (σαφώς λιγότερα από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακόμα υπαρκτά) και να αποκτήσει έτσι μια απόλυτα ευνοϊκή θέση έναντι των όποιων αντιπολιτευτικών φωνών στο εσωτερικό της ΛΑΕ».

Η Κομμουνιστική Τάση αναλύει διεξοδικά στην ανακοίνωσή της όλους τους λόγους για τους οποίους αποχωρεί από τη ΛΑΕ, υποστηρίζοντας ωστόσο η αποχώρησή της «από την οργανωμένη ΛΑΕ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να οδηγήσει στην διάρρηξη των πολιτικών δεσμών που μας συνδέουν με τους εναπομείναντες οργανωμένους αγωνιστές της και βέβαια, με όλους εκείνους τους απλούς αγωνιστές που υποστηρίζουν ακόμα τη ΛΑΕ, χωρίς να συμμετέχουν οργανωμένα στις γραμμές της».

Παράλληλα, επιχειρεί «άνοιγμα» σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνοντας για το καθένα ξεχωριστά:

Για το ΚΚΕ: «Το πολιτικό πρόγραμμα που υπερασπίζει η ΛΑΕ είναι απόλυτα δεξιότερο απ’ το πρόγραμμα του ΚΚΕ, σε μια εποχή μάλιστα που το κόμμα αυτό, στο πλαίσιο μιας εξαιρετικά θετικής στροφής τα τελευταία χρόνια έχει οριστικά εξοβελίσει τα «ενδιάμεσα», ανύπαρκτα, ρεφορμιστικά «στάδια».

Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλους τους εργατικούς και νεολαιίστικους χώρους δεν υπολείπονται σε μαζικότητα και αντικειμενικά ως γενική εικόνα, υπερτερούν σε συνέπεια και μαχητικότητα από εκείνες της ΛΑΕ».ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας