Φανατικά υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας ο Μπακογιάννης

Για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, τους εξωγήινους του Κυριάκου Μητσοτάκη και την αποποινικοποίηση της κάνναβης μίλησε ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στο Vice.

Αρχικά αναφέρθηκε στην άδεια που έλαβε πρόσφατα ο Δημήτρης Κουφοντίνας λέγοντας πως «στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν τύπο που έχει δολοφονήσει ανθρώπους και δεν έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας. Το αντίθετο, λέει πως είναι ο στόχος του να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά δολοφόνων.

Θα ήθελα στο μέλλον να συζητάει ο γιος μου με τον γιο του Κουφοντίνα, αλλά δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Και σίγουρα δε γίνεται όταν έρχεται μια κυβέρνηση, ανοίγει τον πόρτα στον Κουφοντίνα και του λέει ‘πηγαίνετε να πιείτε το τσίπουρο σας’. Ο Κουφοντίνας έχει σκοτώσει 6 συνανθρώπους μας. Είναι άρρωστος. Ο άνθρωπος είναι ανισόρροπος. Δεν είναι πολιτικό το θέμα του, είναι ψυχολογικό».

Ακόμα, σχολίασε την περιβόητη δήλωση του θείου του και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, περί εξωγήινου που υπαγορεύει σε νέους τον επαναπροσδιορισμό φύλου, παρέχοντάς του κάλυψη.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως τη φράση αυτή «την τρόλαραν χωρίς να υπάρχει αύριο. Αυτό που προσπάθησε ήταν να μεταφέρει μια πραγματική ιστορία για κάτι που του είπε ένας ειδικός, για κάτι που αντιμετώπισε. Θέλετε να ξεφτιλίσουμε κάθε απάντηση με χαβαλέ και πλάκα;».

Αναφερόμενος στην επερχόμενη αποποινικοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας υπογράμμισε πως «είμαι φανατικά υπέρ της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας για πάρα πολλούς λόγους. Όχι μόνο γιατί αντικειμενικά έχει αποδειχθεί ότι είναι λιγότερο επιβλαβής από αλκοόλ, όχι μόνο επειδή υπάρχει ένα οργανωμένο έγκλημα πίσω από τη διακίνηση της, αλλά και γιατί βλέπεις παιδιά που μπαίνουν για λίγα γραμμάρια στη φυλακή».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ψήφιζε υπέρ του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, είπε πως «δεν είμαι σίγουρος αν θα το ψήφιζα. Είμαι φανατικά της άποψης πως ο μόνος νόμος είναι η αγάπη. Είμαι υπέρ και του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και της υιοθεσίας παιδιών. Αυτό που με προβληματίζει με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι η ηλικία, τα 15 χρόνια. Θυμάμαι τι μυαλά κουβαλούσα στα 15 μου και έχω αμφιβολία αν ένα παιδί 15 ετών μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση».