Εξαφάνισαν τον Ρουμπάτη από τη σελίδα της ΕΥΠ

Ίσως, το γεγονός ότι το βιογραφικό του κ. Ρουμπάτη έναντι εκείνου του κ. Κοντεολέοντα είναι αρκετά πιο βαρύ, να δίνει μια εξήγηση στην «παράλειψη»
Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση σχετικά με το πτυχίο του νέου διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα – με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποφεύγει να δώσει απαντήσεις – προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις το γεγονός ότι απουσιάζει το όνομα του «πρώην», Γιάννη Ρουμπάτη.

Όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία από το site της ΕΥΠ, η λίστα με τους πρώην διοικητές περιλαμβάνει όλα τα πρόσωπα που πέρασαν από την υπηρεσία από το 1953 αλλά μέχρι και το 2015, με μοναδική εξαίρεση τον κ. Ρουμπάτη.

Ίσως, το γεγονός ότι το βιογραφικό του κ. Ρουμπάτη έναντι εκείνου του κ. Κοντεολέοντα είναι αρκετά πιο βαρύ, να δίνει μια εξήγηση στην «παράλειψη».

Βιογραφικό Ρουμπάτη

Ο κ. Ρουμπάτης σπούδασε στις ΗΠΑ Ψυχολογία, Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις. Είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins University της Ουάσινγκτον.

Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας «Το Βήμα» στην Ουάσινγκτον. Δημοσιογράφος σε τηλεοπτικά κανάλια και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών (ΣΚΑΙ, FLASH, NET).

Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου σε θέματα Διεθνών Μέσων Ενημέρωσης

Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ, και το 1988 ανέλαβε τη Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα.

Εξελέγη Ευρωβουλευτής το 1994 και στη διάρκεια της θητείας του συμμετείχε στις Επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, Τεχνολογίας, Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων και Αλιείας ενώ οι συνάδελφοί του τον εξέλεξαν Αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995-1999. Εκπροσώπησε επίσης το Ευρωκοινοβούλιο σε πολλές διεθνείς επιτόπου αποστολές σε Υπο-ένταξη στην ΕΕ κράτη, σε Συνόδους Κορυφής της ΕΕ, ενώ προετοίμασε την Έκθεση για τη Μεσογειακή Πολιτική της ΕΕ (1997-1999).

Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο «Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967», βασισμένο στην διδακτορική διατριβή του για το Johns Hopkins, στο οποίο καταγγέλλει τόσο τις τότε αμερικανικές κυβερνήσεις όσο και την ελληνική μετεμφυλιακή Δεξιά για την διαπλοκή της με αμερικανικές υπηρεσίες.
Το 2004 υπηρέτησε ως Σύμβουλος Στρατηγικής στην Οργανωτική Επιτροπή για την Ολυμπιάδα του 2004.

Τον Ιανουάριο του 2015, με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τοποθετήθηκε Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) με κύριο στόχο να μεταμορφώσει την υπηρεσία και να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του για να βάλει την Ελλάδα στο χάρτη των συνομιλητών με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες άλλων χωρών.

Χωρίς αναγνωρισμένο πτυχίο ο Κοντολέων

Αντίθετα, ο κ. Κοντολέων ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση (Management) το 1999, σε ηλικία 34 ετών, στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το 2001 απέκτησε Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Και οι δυο τίτλοι σπουδών δεν είναι αναγνωρισμένοι. Η επαγγελματική του εμπειρία αφορά αποκλειστικά σε εταιρείες υπηρεσιών ασφαλείας, σε εταιρείες, δηλαδή, σεκιούριτι.

(documentonews.gr)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook