Παπαδημούλης, ο έλληνας ευρωβουλευτής με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ΕΕ

Η λίστα του «Vote Watch Europe» με τους διακριθέντες ευρωπαίους κοινοβουλευτικούς influencers

Ως ο έλληνας ευρωβουλευτής με τη μεγαλύτερη επιρροή στη διαμόρφωση ευρωπαϊκής πολιτικής, αξιολογείται ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σύμφωνα με την έκθεση απολογισμού για την κοινοβουλευτική θητεία 2014-2019, που δημοσίευσε το εξειδικευμένο μέσο αξιολόγησης και παρακολούθησης των ευρωπαϊκών θεσμών «Vote Watch Europe».

Στη λίστα με τους διακριθέντες ευρωπαίους κοινοβουλευτικούς influencers, όπως ανακοινώθηκε από την GUE/NGL, συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι Αντόνιο Ταγιάνι (πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), Ούντο Μπούλμαν (επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών), Μάνφρεντ Βέμπερ (επικεφαλής του ΕΛΚ), Γκι Φέρχοφσταντ (επικεφαλής Φιλελευθέρων και Δημοκρατών), Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι (πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του ΕΚ), ενώ ο Δ. Παπαδημούλης είναι ο μόνος έλληνας ευρωβουλευτής, με αντίστοιχη διάκριση για την περίοδο της κοινοβουλευτικής θητείας 2014-2019.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «η έκθεση καταγράφει ποιοι κοινοβουλευτικοί της ΕΕ είχαν την μεγαλύτερη επιρροή στο τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου. Η μελέτη αξιολόγησης βασίζεται στη συγκέντρωση όλων των διαθέσιμων πληροφοριών σχετικά με τις διάφορες δράσεις κάθε βουλευτή του ΕΚ κατά την άσκηση της εντολής του σε τρεις κύριες κατηγορίες: άμεση διαμόρφωση των εκθέσεων του Κοινοβουλίου, ηγετικές θέσεις σε κοινοβουλευτικά όργανα (γραφείο, επιτροπές κλπ) και δύναμη του πολιτικού δικτύου του κάθε Ευρωβουλευτή (θέσεις εντός της ομάδας, κόμμα, πρόσβαση στην κυβέρνηση)».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούλιο του 2014, με ποσοστό 42,1% και επανεξελέγη τον Ιανουάριο του 2017 στο ίδιο αξίωμα, με ποσοστό 73,5%.

«Αν επανεκλεγώ θα επιδιώξω μια ανάλογη διάκριση»

«Δεν μπορώ παρά να νιώθω περήφανος για τη διάκρισή μου από το έγκριτο Vote Watch Europe ως ο “Έλληνας Ευρωβουλευτής με την ισχυρότερη επιρροή στους Ευρ. Θεσμούς” για το διάστημα 2014-2019. Αν επανεκλεγώ θα επιδιώξω μια ανάλογη διάκριση!», τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Παπαδημούλης.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook