Δημοσκόπηση Pulse: Η «ψαλίδα», το Μακεδονικό και οι εκλογές

Για λογαριασμό του ΣΚΑΪ
Το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται 12,5 μονάδες, λαμβάνοντας συγκεκριμένα 34% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με 7,5%, ενώ το ΚΚΕ κινείται στο 6%. Εκτός Βουλής, βάσει της μέτρησης, μένουν τόσο οι ΑΝΕΛ (1,5%), όσο και η Ένωση Κεντρώων (2,5%).

Στην παράσταση νίκης, το 58% των ερωτηθέντων «βλέπει» επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και το 23% νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση «ποιόν εκ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», το 33% απαντά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και το 23% τον κ. Τσίπρα. «Κανέναν από τους δύο» απαντά το 37%.

Συμφωνία με ΠΓΔΜ

Οσον αφορά την αξιολόγηση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, το 62% εμφανίζεται να έχει αρνητική γνώμη, με το 48% να την κρίνει σίγουρα αρνητικά και το 14% μάλλον αρνητικά. «Σίγουρα θετικά» απάντησε το 15% των ερωτηθέντων και «μάλλον θετικά» το 12%.

Ως προς την ανάλυση των ποσοστών ανά κομματική προτίμηση, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ την κρίνουν θετικά σε ποσοστό 51%, ενώ μεγάλη συσπείρωση παρουσιάζουν στο συγκεκριμένο ερώτημα οι ψηφοφόροι της ΝΔ, μιας και σχεδόν 9 στους 10 (86%) εκφράζουν αρνητική άποψη.

Eurogroup
Αναφορικά με τη συμφωνία του πρόσφατου Eurogroup στο Λουξεμβούργο, όπου οριοθετήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, το 49% την αξιολογεί αρνητικά (25% «μάλλον αρνητικά» και 24% «σίγουρα αρνητικά), ενώ το 37% θετικά (10% και 27% αντίστοιχα).

Συνολικά το 63% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες οδεύουν προς λάθος κατεύθυνση (44% σίγουρα σε λάθος – 19% μάλλον σε λάθος). Το 28% δηλώνει ότι τα πράγματα οδεύουν στη σωστή κατεύθυνση (17% μάλλον σε σωστή, 11% σίγουρα σε σωστή).

Εκλογές

Ως προς το πότε οι πολίτες εκτιμούν ότι θα διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, το 51% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι κάλπες θα στηθούν το 2019 (25% το πρώτο εξάμηνο και 26% το δεύτερο, ως το τέλος της κυβερνητικής θητείας). Αντίθετα, το 38% «βλέπει» εκλογές εντός του 2018.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook