Σημαντικά τα ευρήματα πανελλαδικής έρευνας για τη διαφθορά και τις ευθύνες των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων:
  • 65% θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνες για τη λίστα Μπόργιανς, οι οποίες σχετίζονται με τη φοροδιαφυγή και τη διαπλοκή
  • 58% εκτιμά ότι οι διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις ευθύνονται για τις αυξημένες προσφυγικές ροές.
  • 59% επιθυμεί τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης.

Η πανελλαδική έρευνα (που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 1-5 Μάρτη με συμμετοχή 1.021 πολιτών) όσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών βλέπει ως αιτία για το προσφυγικό τις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις και μόνο το 19% εντοπίζει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση. Παράλληλα, το 61% των Ελλήνων συμφωνεί με την επίκληση του βέτο από την ελληνική κυβέρνηση, τασσόμενο υπέρ της στρατηγικής Τσίπρα.

Ανάλογη εικόνα στήριξης των ελληνικών όπλων στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς “βγαίνει” και από τις απαντήσεις για το ασφαλιστικό. 6 στους 10 Έλληνες βλέπουν θετικά τη ρήτρα ανάπτυξης για τις συντάξεις και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης.
Την ίδια στιγμή, μόνο το 31% θέλει να αναπτυχθεί ο 3ος πυλώνας, δηλαδή η ιδιωτική ασφάλιση, όπως ξεκάθαρα υποστηρίζει η ΝΔ του Μητσοτάκη.

Παράλληλα, το 61% των Ελλήνων θεωρεί σωστή την πρόταση της κυβέρνησης να πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα με το εισόδημά τους και όχι με το χρόνο ασφάλισης, το 71% πιστεύει ότι η κυβέρνηση οφείλει με κάθε τρόπο να προστατεύσει τις συντάξεις και μόνο το 17% θεωρεί ότι η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

GALLOPΤΑΥΤΟΤΗΤΑ 
ΕΡΕΥΝΑΣ

Εντολέας: Το ΧΩΝΙ
Περίοδος: 1-5 Μαρτίου 2016
Περιοχή έρευνας: Πανελλαδική
Δείγµα: Ψηφοφόροι, άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών, 1.021 ψηφοφόροι µε αναλογική κατανοµή στους νοµούς της χώρας µε βάση τους εγγεγραµµένους στους εκλογικούς καταλόγους (E’ Αναθεώρηση 2015).
Μέθοδος: Στρωµατοποιηµένη δειγµατοληψία µε αναλογική κατανοµή στους νοµούς της χώρας, τηλεφωνικές συνεντεύξεις µε σύστηµα CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).
Σταθµίσεις: Το δείγµα σταθµίστηκε εκ των υστέρων ως προς το φύλο, την ηλικία και τα αποτελέσµατα του δηµοψηφίσµατος του Ιουλίου 2015.
Τυπικό σφάλµα: Μέγιστο στατιστικό σφάλµα ±3,1% µε διάστηµα εµπιστοσύνης 95%.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας