Διχασμένο το Ποτάμι για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Την Τετάρτη οι κρίσιμες αποφάσεις

Η «αριθμητική» και η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος

Σημείο «κλειδί» θα αποτελέσει η στάση του Ποταμιού στην επερχόμενη ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τη στιγμή που δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του κόμματος οι οποίοι έχουν εκφράσει δημόσια τη στήριξή τους στη Συμφωνία.

Αναλυτικότερα, κρίσιμη αναμένεται να είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού την Τετάρτη, καθώς αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα.

Θετικοί στη Συμφωνία εμφανίζονται ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης ο Σπύρος Δανέλλης ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γιώργος Μαυρωτάς. 

Πρέπει να σημειωθεί όμως, ότι η πρόθεση και εντέλει η ψήφος του κ. Θεοδωράκη δεν θεωρείται ακόμη σίγουρη. Εξάλλου, η απόφασή του θα κρίνει προς τα πού θα «γύρει το εκκρεμές» για μια ενδεχόμενη μελλοντική συμμαχία.

Από την άλλη, αρνητικοί είναι ο Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός, οι οποίοι όσο περνάει ο καιρός, τόσο λιγότερο κρύβουν το «φλερτ» τους με τη ΝΔ.

Μαυρωτάς: Υπάρχει θετική προδιάθεση για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Με τη σειρά του, ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς σημείωσε ότι για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα του κόμματος, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, σημειώνοντας όμως ότι υπάρχει θετική προδιάθεση για την υπερψήφισή της.

Συμπλήρωσε δε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι θεωρεί ότι είναι μια ευκαιρία να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που παραμένει εδώ και χρόνια για τη χώρα μας.

Παράλληλα, έσπευσε να διαχωρίσει το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, με το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θυμίζοντας ότι το Ποτάμι είχε στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει η ΝΔ.

Τέλος, σε ερώτημα για το τι θα κάνουν οι βουλευτές του Ποταμιού, σε περίπτωση που η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης πριν φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών, στη Βουλή, ανέφερε ότι το κόμμα του δεν έχει καμιά διάθεση να υποκύψει σε τέτοιου είδους πολιτικούς εκβιασμούς.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook