Διασπορά ψευδών ειδήσεων από τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Κάπου ανάμεσα στον καταιγισμό tweets που επικρατεί καθημερινά στο twitter του Άδωνη Γεωργιάδη, ένα από αυτά ξεχώρισε σήμερα, και όχι για το χιούμορ ή την εξυπνάδα του, αλλά διότι εμπίπτει στον κώδικα περί διασποράς ψευδών ειδήσεων. 

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ένα ακόμα δείγμα του μάλλον φθηνού χιούμορ του, δημοσιοποίησε μία παραποιημένη φωτογραφία, σύμφωνα με την οποία ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποιεί ανοίκειες εκφράσεις σχετικά με την εταιρεία Eldorado Gold. 

Ξέχασε όμως ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ποινικό αδίκημα, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση ως τρία έτη ή χρηματική ποινή, σύμφωνα με άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρεται σε «όποιον δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή όποιον διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις».

Υ.Γ. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν το παραπάνω αποτελεί προϊόν τρολαρίσματος ή όχι, τουλάχιστον για την ώρα δεν έχει ενημερώσει τους χιλιάδες ακόλουθούς του στο Twitter.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχόλια