Αστυνομικός συνοδός βουλευτή της Ν.Δ. συνελήφθη στην Αλβανία

Η αφέλεια αποδείχθηκε μοιραία
Συνελήφθη λόγω …αφέλειας 33χρονος ανθυπαστυνόμος της Υπηρεσίας Προστασίας Υψηλών Προσώπων, που υπηρετεί ως συνοδός-φρουρός του Βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλη Γιόγακα.

Το πρωί, αστυνομικός και βουλευτής μετέβαιναν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, όταν τους σταμάτησαν σε μπλόκο της Αλβανικής Αστυνομίας στην περιοχή Κρανιά των Αγίων Σαράντα. Οι Αλβανοί αστυνομικοί ανακάλυψαν το όπλο του Έλληνα αστυνομικού, που παράνομα έφερε μαζί του σε ξένο έδαφος και τον συνέλαβαν.

Ο βουλευτής επέστρεψε χωρίς πρόβλημα στην Ελλάδα, όμως ο αστυνομικός του που δεν είχε δικαίωμα να οπλοφορεί εκτός της ελληνικής Επικράτειας, συνελήφθη, κρατείται και θα δικαστεί την Δευτέρα.

Αξιωματούχοι της Αλβανικής Αστυνομίας είπαν σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. πως ο Έλληνας αστυνομικός, όταν τον ρώτησαν αν φέρει κάτι μαζί του, το αρνήθηκε και κατά τον σωματικό έλεγχο εντοπίστηκε το όπλο του, το οποίο όμως αν είχε κάνει έγγραφο αίτημα στις Αλβανικές Αρχές και το είχε δηλώσει, ως συνοδός πολιτικού ενδεχομένως να του είχαν επιτρέψει να το έχει μαζί του.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook