Αρνήθηκε να καταθέσει στην Εξεταστική της Βουλής ο Θέμος Αναστασιάδης
Ο Θέμος Αναστασιάδης γίνεται ο πρώτος μάρτυρας που αρνείται να καταθέσει ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που εξετάζει τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ. Για την πρόθεση του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (τη σχετική επιστολή υπέγραψε ο Διευθυντής, Χαράλαμπος Κούτρας) ενημέρωσε σχετικά τα μέλη της Επιτροπής ο πρόεδρος, Σωκράτης Φάμελλος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η πρόσκληση ήταν γνωστή από τις αρχές Ιουλίου και από το τέλος Ιουλίου είχε ενημερωθεί ότι αυτή την εβδομάδα θα καλείτο ως μάρτυρας.

Ο κ. Κούτρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προχθές ενημέρωσε ότι υπάρχει αδυναμία του κ. Αναστασιάδη να έρθει στην Επιτροπή. «Προσωπικά με ξένισε, γιατί ήταν γνωστό από τα τέλη Ιουλίου. Ζήτησα να υπάρχει γραπτό κείμενο και πρόταση για μία άλλη ημέρα εξέτασης», σχολίασε ο κ. Φάμελλος.

Υπογραμμίζεται ότι η επιστολή Κούτρα αναφέρει ότι ο Θέμος Αναστασιάδης λείπει για προσωπικούς λόγους στο εξωτερικό, δεν μπορεί να παρευρεθεί και δηλώνει ότι δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει και θα είναι διαθέσιμος στην Επιτροπή. Ο κ. Κούτρας δηλώνει  ότι είναι εκ μέρους του κ. Αναστασιάδη εξουσιοδοτημένος να καταθέσει στην Επιτροπή.

Ο κ. Φάμελλος και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, ωστόσο, δεν δέχτηκαν τις αιτιάσεις Αναστασιάδη και αποφάσισαν να  καλέσουν τον εκδότη του Πρώτου Θέματος σε νέα ημερομηνία, στις 15 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπυρίδων Λάππας, χαρακτήρισε απαξιωτική και προσβλητική για την επιτροπή την επιστολή του Πρώτου Θέματος.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο, συμφωνώντας με ανάλογη επισήμανση του κ. Τζαβάρα, ζήτησε να δεχτεί η επιτροπή την κατάθεση του κ. Μπάμπη Κούτρα αντί του Θέμου Αναστασιάδη, με το σκεπτικό ότι αυτός είναι διευθυντής και γνωρίζει καλύτερα τα των τραπεζικών δανείων της εφημερίδας. Ο κ. Μαυρωτάς από το Ποτάμι δήλωσε ότι θα δεχόταν την κατάθεση του κ. Κούτρα και, στη συνέχεια, να προσκληθεί και ο Θέμος Αναστασιάδης, εφόσον δεν καλυφθεί η Επιτροπή. Κατά του κ. Αναστασιάδη στράφηκε και ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος, η κα Καββαδία που κατηγόρησε τον κ. Αναστασιάδη ότι προσβάλλει τη βουλή και τον κ. Κούτρα για την αλαζονεία με την οποία απευθύνεται στην Επιτροπή, με την επιστολή του, με την εκτίμησή του ότι δεν θα πρόσφερε κάτι η κατάθεσή του.

Η Επιτροπή αποφάσισε να γίνουν προσκλήσεις, εκτός του κ. Αναστασιάδη, των κ.κ. Βαρδινογιάννη, Κυριακού και Κουρή, για την επόμενη εβδομάδα.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook