Αποτροπιασμό για το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία εκφράζει ο πολιτικός κόσμος

Τα μηνύματα πολιτικών και κομμάτων για τη φρικτή ακροδεξιά επίθεση

Την οδύνη, τον αποτροπιασμό αλλά και τα συλλυπητήριά του προς τον λαό της Νέας Ζηλανδίας εκφράζει σύσσωμος ο ελληνικός πολιτικός κόσμος είτε με ανακοινώσεις, είτε με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με το μακελειό που προκάλεσε ο ακροδεξιός δράστης.

Αποτροπιασμός του ΠτΔ

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου, η πρεσβευτής της Ελλάδας στην Καμπέρα, η οποία είναι παράλληλα διαπιστευμένη στη Νέα Ζηλανδία, μετέφερε, προς τη γενική κυβερνήτη της χώρας και τον λαό της Νέας Ζηλανδίας, τον αποτροπιασμό του έλληνα Προέδρου για την ειδεχθή πράξη τυφλής βίας και θρησκευτικού μίσους σε βάρος αθώων πολιτών, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Σοκαρισμένος ο Τσίπρας

Την αλληλέγγυή του προς τον λαό της Νέας Ζηλανδίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του, στον λογαριασμό του στο Twitter, υπογραμμίζοντας συγχρόνως το καθήκον να υποστηριχθεί η ανεκτικότητα και η θρησκευτική ελευθερία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας δηλώνει «βαθιά σοκαρισμένος από τις πράξεις τρόμου στα τεμένη της Νέας Ζηλανδίας. Είμαστε αλληλέγγυοι με το λαό της Νέας Ζηλανδίας», τονίζει και προσθέτει:

«Είναι καθήκον μας να υποστηρίζουμε την ανεκτικότητα και τη θρησκευτική ελευθερία, και να εκφράζουμε τις φωνές μας ενάντια στον ακροδεξιό εξτρεμισμό και το ρατσιστικό μίσος».

Την οδύνη του εξέφρασε ο Μητσοτάκης

«Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη #ΝεαΖηλανδια. Βρίσκομαι σήμερα στη Θράκη, μια περιοχή που η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων είναι υποδειγματική. Η μισαλλοδοξία, ο φανατισμός, ο ρατσισμός δεν χωρούν σε σύγχρονες κοινωνίες», έγραψε στο Twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θεοδωράκης: Στην Ελλάδα, οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που υποφέρουν

«Στην Ελλάδα, οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που υποφέρουν εξαιτίας της τρομακτικής επίθεσης κατά των τζαμιών στη #Christchurch στη Νέα Ζηλανδία. Αγαπητή @jacindaardern, παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου συλλυπητήρια», σημειώνει στο Twitter o Σταύρος Θεοδωράκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία θα πρέπει να ηττηθούν

Τον αποτροπιασμό του για την ακροδεξιά τρομοκρατική επίθεση εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη στους πολίτες της Νέας Ζηλανδίας.

«Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία θα πρέπει να ηττηθούν. Η ισότητα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως της φυλής, της προέλευσης, της εθνικής ταυτότητας και των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων είναι μια αδιαπραγμάτευτη αξία. Μόνη απάντηση στη βαρβαρότητα είναι η ειρηνική συνύπαρξη, η Δημοκρατία », επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.

ΚΚΕ: Αυτά τα εγκλήματα δείχνουν που μπορεί να φτάσει η ρατσιστική – φασιστική ιδεολογία και μίσος

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας αλληλεγγύη στον λαό της Νέας Ζηλανδίας για το αποτρόπαιο έγκλημα στα μουσουλμανικά τεμένη στη χώρα. Αυτά τα εγκλήματα δείχνουν που μπορεί να φτάσει η ρατσιστική – φασιστική ιδεολογία και μίσος» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Αυτά πρέπει να αντιπαλέψουν οι λαοί στη ρίζα τους, για να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες» αναφέρει.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook