Αποστάσεις Κοντονή για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα – Τι είπε για τον «Δρομέα»

Όπως είπε, η έκβαση της δίκης της ΧΑ θα επηρεαστεί εάν αλλάξει ο νόμος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και μειωθούν οι ποινές

Σαφείς αποστάσεις για τις υπό συζήτηση αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα κράτησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ρ/σ «News 24/7», ενώ παράλληλα διαφώνησε με τη δήλωση Κυρίτση περί μολότοφ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυρίτσης σημείωσε ότι η τροποποίηση της διάταξης για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης θα επηρεάσει την έκβαση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για προβληματικές διατάξεις που δεν έπρεπε να τεθούν σε διαβούλευση χωρίς να έχει γίνει επεξεργασία πρώτα από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Αναφορικά με τη δήλωση του Γιώργου Κυρίτση ότι «δεν θυμάται να πέθανε κανείς από μολότοφ», ο κ. Κοντονής διαφώνησε ανοιχτά, σημειώνοντας ότι οι μολότοφ και σκοτώνουν και έχουν σκοτώσει.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ του Κώστα Βαρώτσου στην υπόθεση με τον «Δρομέα», σημειώνοντας ότι είναι «αδύνατο να τα έχει βγάλει από το κεφάλι του ο Βαρώτσος».

Τέλος, σχετικά με τη σύγκλιση του προοδευτικού πόλου, σημείωσε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει μετατραπεί σε μια ιδιότυπη κεντρο-δεξιά.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook