Αντώναρος: Ακέραια ευθύνη για τις απειλές φέρουν οι «ακροδεξιοί καθοδηγητές»

Μιλά για επώνυμους εκβιαστές

“Η ελευθερία της γνώμης δεν επιτρέπεται σε μια ευνομούμενη δημοκρατία ούτε να απειλείται ούτε να εκβιάζεται, γράφει στον λογαριασμό του στο facebook o Ευάγγελος Αντώναρος, παίρνοντας σαφή θέση για “βιομηχανία” απειλών που στήθηκε κατά βουλευτών που δηλώνουν ότι θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Αντώναρος προειδοποιεί  “τους επώνυμους εκβιαστές ότι φέρουν ακεραια την ευθύνη γι ό,τι ενδεχομένως συμβει στους παραλήπτες των απειλών τους. Οπως ακέραια ευθύνη ως ηθικοί αυτουργοί φέρουν κι οι ακροδεξιοί καθοδηγητες τους στο πολιτικό πσρασκήνιο που πρώτοι αυτοί εισήγαγαν στη χώρα τη μέθοδο του δικαστικού κσι νομικού εκβιασμού πολιτικών αντιπάλων τους και ακέραιων δικαστικών όταν βρέθηκαν με τη πλάτη κολλημένη στον τοίχο”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου

“Η ελευθερία της γνώμης δεν επιτρέπεται σε μια ευνομούμενη δημοκρατία ούτε να απειλείται ούτε να εκβιάζεται. Όποιος επιδιώκει να επιβάλει τις απόψεις του σε οποιονδήποτε πολίτη είτε με απειλές είτε με εκφοβισμό βρίσκεται ασφαλώς έξω από τα πλαίσια λειτουργίας της συνταγματικής τάξης και, κατα την απόψη μου, παραβαίνει τις διαταξεις του ποινικού νόμου.

Είναι θλιβερό ότι καποιοι ακραίοι, βλέποντας ότι χάνουν την πολιτική μάχη στην οποία επένδυσαν, ενθαρρύνουν οπαδούς τους να στέλνουν απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές και άλλα δημόσια πρόσωπα. Δεν ομιλώ θεωρητικά. Εχουν περιελθει στα χερια μου τέτοια μηνυματα τα οποία θα κρίνω εγώ αν και πότε θα δημοσιοποιήσω. Και προειδοποιώ τους επώνυμους εκβιαστές ότι φέρουν ακεραια την ευθύνη γι ό,τι ενδεχομένως συμβει στους παραλήπτες των απειλών τους. Οπως ακέραια ευθύνη ως ηθικοί αυτουργοί φέρουν κι οι ακροδεξιοί καθοδηγητες τους στο πολιτικό πσρασκήνιο που πρώτοι αυτοί εισήγαγαν στη χώρα τη μέθοδο του δικαστικού κσι νομικού εκβιασμού πολιτικών αντιπάλων τους και ακέραιων δικαστικών όταν βρέθηκαν με τη πλάτη κολλημένη στον τοίχο.

Εγώ και πολλοί άλλοι θα είμαστε συνεχψς παρόντες και δεν θα τους επιτρεψουμε να φέρουν στα ακροδεξιά μέτρα τους τη δημοκρατία που χτίσαμε στη μεταπολίτευση”.

Η ελευθερία της γνώμης δεν επιτρέπεται σε μια ευνομούμενη δημοκρατία ούτε να απειλείται ούτε να εκβιάζεται. Όποιος…

Gepostet von Evangelos Antonaros am Samstag, 12. Januar 2019


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook