Ο Νίκος Χουντής, πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ευρωβουλευτής που πλέον έχει ενταχθεί στις τάξεις της Λαϊκής Ενότητας, ως ο μοναδικός βουλευτής του κόμματος ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ρωτά να πληροφορηθεί εάν η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη διεύρυνση και την αύξηση της διάρκειας του επιδόματος ανεργίας στην Ελλάδα και υπό ποίες προϋποθέσεις θα συζητούσε η Επιτροπή το ενδεχόμενο αυτό.

Ανεξάρτητα από την αντιπολιτευτική διάθεση (ή όχι;) του έμπειρου Ευρωβουλευτή, προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία από την ερώτησή του. Συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, στην ερώτησή του σημειώνει πως στην Ελλάδα το ποσοστό ανέργων που παίρνουν επίδομα είναι μόλις 14,7%, στην Ισπανία φτάνει το 58,68% και στη Γερμανία (που έχει ελάχιστη ανεργία) το 28,4%, και επισημαίνει ότι οι προϋποθέσεις για την επιδότηση των ανέργων στην Ελλάδα είναι περισσότερες απ΄ ό,τι στις δυο προαναφερθείσες χώρες.

Όπως αναφέρει ο κ. Χουντής, στην Ελλάδα για να δικαιούται ένας άνεργος επιδόματος πρέπει να έχει εργαστεί 200 ημέρες για διάστημα δύο χρόνων, ενώ στην Ισπανία αν έχει 360 ημέρες εργασίας σε διάστημα ακόμα και έξι χρόνια πριν την ανεργία του. Επίσης, στην Ελλάδα το επίδομα ανεργίας είναι ανεργίας είναι 360 ευρώ και χορηγείται το πολύ για ένα χρόνο, στην Ισπανία ο άνεργος λαμβάνει το 50-70% του «μισθού αναφοράς» για διάστημα έως και δύο χρόνια, ενώ στη Γερμανία δίδεται το 60% του «μισθού αναφοράς» πρακτικά επ΄ αόριστον, αφού με το πέρας των 12 μηνών, συνεχίζεται με τη μορφή «βασικού εισοδήματος».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής, ζητάει να πληροφορηθεί αν στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την εφαρμογή του νέου μνημονίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζήτησε τη διεύρυνση και την αύξηση του ύψους και της διάρκειας παροχής του επιδόματος ανεργίας και καλεί την Κομισιόν να διευκρινίσει, υπό ποίες προϋποθέσεις θα δεχόταν να συζητήσει τα ζητήματα αυτά.

Πηγή φωτογραφίας: sooc

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας