Αντιδράσεις Τσίπρα για τις τροπολογίες: Στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες, μετά τα μνημόνια

Την ενόχληση του εξέφρασαν και η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης
Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εισαγωγή δύο τροπολογιών στο διυπουργικό πολυνομοσχέδιο, και μάλιστα λίγα μόλις λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας.

Η κίνηση αυτή, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως καταργεί τον πυρήνα της φιλοεργατικής του πολιτικής ως κυβέρνηση, προκάλεσε και την έξοδο του κόμματος από την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε αργότερα, με μήνυμα του πως οι διαδικασίες αυτές είναι ουσιαστικά «κατά παραγγελία του ΣΕΒ», ενώ η ίδια η κυβέρνηση «δεν τολμά να υπερασπιστεί τις επιλογές της.Στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες, μετά τα μνημόνια» τόνισε.

«Ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι τελικά κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΕΒ» κατέληξε.

Ολόκληρο το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού:

«Τροπολογίες, πέντε λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας που καταργούν τον πυρήνα της φιλεργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έφερε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση. Καταργούν την υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν απολύσεις καθώς και την ευθύνη εργολάβων/υπεργολάβων απέναντι στους εργαζόμενούς τους.

Και νομοθετούν καθ’ υπαγόρευση του ΣΕΒ και δεν τολμούν να υπερασπιστούν την επιλογή τους. Στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες, μετά τα μνημόνια.

Ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι τελικά κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΕΒ».

Αντιδράσεις υπήρξαν και από την πλευρά της πρώην υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, η οποία με μήνυμα της στο twitter, στο οποίο χρησιμοποίησε το hastag #τροπολογία_πραξικόπημα τόνισε πως ο κ. Βρούτσης προσπαθεί να καταργήσει δύο κορυφαίας σημασίας ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής,εκτός διαδικασίας ο κ Βρούτσης επιχειρησε να καταργήσει 2 κορυφαίας σημασίας ρυθμίσεις για τα εργασιακά που έκανε η κυβέρνηση #Σύριζα για το αιτιολογημένο των απολύσεων & για την προστασία των εργαζομένων σε εργολαβίες. #τροπολογία_πραξικόπημα» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Για «(ν)τροπολογία» κάνει λόγο με τη σειρά του και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, κοινοποιώντας τα μέτρα που είχαν ζητήσει οι εργοδότες και υλοποιούνται με τις τροπολογίες που κατέθεσε την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση.

«Στις 16:32 το δημοσίευμα που προλειαίνει το έδαφος, στις 17:30 κατατιθεται η σχετική (Ν)τροπολογία. Σύμπτωση θα είναι…» ανέφερε.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook