Ακροδεξιό Όρος εντός Άγιου Όρους;

Μια κρυφή συνάντηση στο Άγιο Όρος, μακριά από φωτογράφους, κάμερες και... περίεργους

Μόνο τυχαία δεν ήταν για όσους γνωρίζουν καλά τα της «γαλάζιας Ιερουσαλήμ» η 5σέλιδη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά προ 15ημέρου στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», η οποία τον παρουσίαζε σαν τον καλύτερο Πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης.

Η επαναφορά του πρώην Πρωθυπουργού στο πολιτικό σκηνικό – με βαρύγδουπες τοποθετήσεις για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα – έχει χοντρό παρασκήνιο με πρωταγωνιστή, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, τον Άδωνη Γεωργιάδη και το ενδεχόμενο να δει την πόρτα της εξόδου από την Πειραιώς.

Αυτή την ανάλυση έκανε υψηλό στέλεχος της Πειραιώς διαβάζοντας στα «Παραπολιτικά» την επίθεση του συγκροτήματος στον Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Αν, λέμε αν, ο Άδωνης Γεωργιάδης απομακρυνθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από το κόμμα, τότε ναι η Νέα Δημοκρατία θα χάσει σε μεγάλο βαθμό την ακροδεξιά της υπόσταση (που αποτελεί μεγάλο βραχνά), αλλά μαζί κι ένα μεγάλο ποσοστό στις επόμενες εκλογές. Αυτό το γνωρίζει καλά τόσο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, όσο και αρκετοί άλλοι που είναι διατεθειμένοι να δημιουργήσουν από το «μηδέν» την επόμενη μέρα και το επόμενο πλάνο.

Κι επειδή η επόμενη μέρα δεν μπορεί να τεθεί στο τραπέζι του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρέπει οι διεργασίες να γίνουν όσο το δυνατόν πιο μακριά. Ίσως στο Άγιο Όρος. Έτσι εξηγείται η συνάντηση του Παναγιώτη Μπαλτάκου με λαλίστατο ακροδεξιό του Μητσοτάκη σε μοναστήρι πολύ γνωστού ηγούμενου.

Το… παζλ συμπληρώνει ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος επίσης βρέθηκε στο Άγιο Όρος, σε άλλη μονή που σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης κατά της σημερινής κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα.

Μήπως το Άγιο Όρος, τελικά, χτίζει εντός του το Ακροδεξιό Όρος;


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook