14-04-2021

Δύσκολος καιρός για “προφήτες” κ. Λεβέντη…

Την αποδόμηση του καλά πλασαρισμένου προφίλ που τον τελευταίο καιρό, κυρίως από τις ευρωεκλογές του 2014, οικοδομούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, βιώνει σταδιακά ο Βασίλης Λεβέντης.

Μπορεί, όσο καιρό βρισκόταν στο 0,2%, δηλαδή στην αφάνεια, να έλεγε τα πάντα μέσω του τηλεοπτικού σταθμού που εμφανιζόταν (οπότε μοιραία σε κάποια θα αποδεικνυόταν «προφήτης») σήμερα ωστόσο τα πράγματα έχουν αλλάξει κατά πολύ και η έκθεση στα Μέσα Ενημέρωσης, προφανώς και θα καταδείξουν τις αντιφάσεις του.

Λαμπρό παράδειγμα οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία.

Εκεί όπου μόλις ένα μήνα πριν (19 Νοεμβρίου 2015) από τη χθεσινή διεξαγωγή τους, ο κ. Λεβέντης έβαζε στοίχημα με την Ντόρα Μπακογιάννη για τον νικητή των εκλογών, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να «ποντάρει», εμμέσως πλην σαφώς, στον Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Εγώ νομίζω ότι τη Δευτέρα η ΝΔ θα είναι πολύ δεξιότερα» είχε δηλώσει από το βήμα της βουλής ο κ. Λεβέντης, «φωτογραφίζοντας» τον Περιφερειάρχη.

Όταν μάλιστα η Ντόρα Μπακογιάννη αμφισβήτησε την πρόβλεψή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επέμεινε ότι αυτός θα αποδειχθεί πιο σωστός: «Αυτή είναι η πρόβλεψή μου και οψόμεθα…».

Τελικά, η 20η Δεκεμβρίου απάντησε στον κ. Λεβέντη που μάλλον θα πρέπει να αντιληφθεί ότι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα δεν μπορεί να στηρίζει την διαδρομή του στην (δήθεν) ικανότητα του προέδρου να «προβλέπει το μέλλον».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ