15-04-2021

Αρχηγός Λιμενικού: Ελάχιστα πράγματα μπορεί να προσφέρει η Frontex

Αποκαλυπτική η συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιο Αθανασόπουλο για την πολυσυζητημένη νέα Frontex και τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων. Ο διάλογος που ακολουθεί πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα:

Αλέξης Τσίπρας: «Τους είπα ένα πράγμα. Να φτιάξουμε την ευρωπαϊκή ακτοφυλακή. Να φτιάξουμε αν νομίζετε ότι θα μπορείτε να κάνετε ένα πράγμα παραπάνω απ΄ αυτό που κάνει η ελληνική ακτοφυλακή. Γελιέστε. Δεν θα τα καταφέρετε, γιατί ούτε την εμπειρία έχετε, που έχουν οι έλληνες ναυτικοί, ούτε βεβαίως είστε λαοί που έχετε τη θάλασσα όπως την έχουμε εμείς. Ελάτε όμως. Είμαστε ανοιχτοί. Αλλά θα ΄ρθείτε και θα καταλάβετε τότε και θα συνειδητοποιήσετε πόσο σημαντικό είναι το έργο που κάνει η ελληνική ακτοφυλακή».

Αρχηγός Λιμενικού: Κύριε Πρόεδρε δεν κάνει τίποτε παραπάνω ένα σκάφος της Frontex, τίποτε παραπάνω απ αυτό που κάνουν τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Και το κάνουμε καλύτερα γιατί έχουμε την εμπειρία.

Αλέξης Τσίπρας: «Όχι μόνο αυτό. Έχετε διασώσει μέσα σε αυτούς τους έξι μήνες, χιλιάδες ζωές».

Αρχηγός Λιμενικού: 57.000 ανθρώπους μέχρι χθες.

Αλέξης Τσίπρας: «Τους μετράτε; Εγώ έχω χάσει το μέτρημα…».

Σημειώνεται ότι ο Αρχηγός του Λ.Σ., όπως προκύπτει από το βιογραφικό του, γνωρίζει καλά τόσο το πρόβλημα της παράνομης διακίνησης μεταναστών και προσφύγων όσο τις δυνατότητες της Frontex.

Αντιγράφουμε από τον ιστότοπο του Λιμενικού Σώματος: “(Ο Αθανάσιος Αθανασόπουλος) εργάστηκε στην κατεύθυνση ενίσχυσης  της διακλαδικής συνεργασίας των Υπηρεσιών επιβολής του νόμου στη χώρα, με στόχο την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ  στον τομέα καταπολέμησης διακίνησης ναρκωτικών,  δίωξης του λαθρεμπορίου και  εξάρθρωσης οργανωμένων δικτύων διακίνησης αλλοδαπών στην Ελλάδα.  Επίσης, από τις θέσεις αυτές, εκπροσώπησε το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ σε διμερείς και διεθνείς συναντήσεις και συνέβαλε στην περαιτέρω ανάπτυξη της διεθνούς συνεργασίας του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ με Υπηρεσίες και Οργανισμούς (FRONTEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων χωρών”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ