21-04-2021

«Πλιάτσικο των άριστων» με τα εμβόλια – Τι καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τι αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις παρατυπίες στη σειρά εμβολιασμών

«Πλιάτσικο των αρίστων της ΝΔ» σε σχέση με τους εμβολιασμούς, μετά και από αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Αυγής» για όσα έχουν αναφερθεί στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία και προσθέτει ότι «έχει ξεπεράσει πια κάθε όριο».

«Συνεχίζουν πιστά το παράδειγμα που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης με τους συνεργάτες του. Μετά τον γαλάζιο περιφερειάρχη Δωδεκανήσου, ο οποίος έκλεψε τη σειρά κάποιου συμπολίτη μας έφτασαν στο σημείο να εμβολιάσουν παράτυπα 24 “γαλάζια” στελέχη στη Θεσσαλονίκη με εμβόλια που προορίζονταν για μικρά παιδιά με αναπηρία. Η χυδαιότητα τους έχει ξεπεράσει πλέον και την πιο νοσηρή φαντασία», αναφέρεται ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα μετά από καταγγελίες για εμβολιασμούς εκτός σειράς στη Θεσσαλονίκη. Από τον δήμο Θεσσαλονίκης και από τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα ζητήθηκαν οι παραιτήσεις δύο στελεχών του, ύστερα από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για παρατυπίες στη διαδικασία εμβολιασμού σε δύο Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, όπως είχε γίνει γνωστό, σύζυγος μέλους της επιτροπής εμβολιασμών, έκανε το εμβόλιο εκτός σειράς.

Θεμιστοκλέους: Καμία δόση εμβολίου χαμένη

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε για τους εμβολιασμούς στην ενημέρωση της Παρασκευής (26/02) και υπογράμμισε: «Καμία δόση εμβολίου χαμένη». Πρόσθεσε ότι διερευνώνται όλες οι περιπτώσεις παράβασης της λίστας εμβολιασμού και με αυστηρό ύφος τόνισε αυτό δεν είναι επιτρεπτό.

«Θα το ξαναπώ: Δεν είναι παιχνίδι “κλέφτες και αστυνόμοι”. Ο καθένας θα πρέπει να νιώσει την ευθύνη που έχει απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να μην παραβιάζει τη διαδικασία», ανέφερε μετά από σχετική ερώτηση. 

«Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι στιγμής, 28.500 εμβολιασμοί και συνολικά οι εμβολιασμοί έχουν φτάσει τους 850.000», ανέφερε ακόμα. Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε πως λειτουργεί ο μηχανισμός αναπλήρωσης που σκοπό έχει καμία δόση εμβολίου χαμένη, κάθε δόση είναι πολύτιμη. Μέχρι στιγμής όπως είπε ένα πολύ μικρό ποσοστό δόσεων έχουν μείνει αδιάθετες, περίπου γύρω στο 0,36% και η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ