21-04-2021

«Αιχμές» Κονιόρδου για Μενδώνη: Να παραιτηθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος

«Η αλαζονική αυθαιρεσία της δεν έχει κανένα φραγμό», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρώην υπουργός Πολιτισμού

Τη δική της τοποθέτηση εξέφρασε μετά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου της Λίνας Μενδώνη πήρε η πρώην υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου«Περιμέναμε σήμερα η κα Μενδώνη να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραιτηθεί καθώς παρακολουθούμε εδώ και μέρες, εμβρόντητοι, μετά τις συγκλονιστικές καταγγελίες εις βάρος του κου Λιγνάδη, την προσπάθεια δικαιολόγησης και συγκάλυψης του» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Λυδία Κονιόρδου.

«Αντιθέτως, την βλέπουμε τώρα να μετακυλύει με εξοργιστικό θράσος την δική της εγκληματική ευθύνη σε αυτούς που συμμετείχαν σαν εργαζόμενοι καλλιτέχνες στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου. Η κα Μενδώνη προχωράει από αυθαιρεσία σε αυθαιρεσία.

Μετά την αλλαγή της απόφασης για τις αρχαιότητες στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, γεγονός που μας εξέθεσε διεθνώς, μετά το αχαρακτήριστο τσιμέντωμα της Ακρόπολης, που φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια, μετά την αυταρχική αναλγησία της για τον χώρο και τους καλλιτέχνες του σύγχρονου πολιτισμού, μετά την κατάργηση του διαγωνισμού για την διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, η αλαζονική αυθαιρεσία της δεν έχει κανένα φραγμό.

Ενώνω κι εγώ την φωνή μου με τους άξιους συναδέλφους μου καλλιτέχνες και καλώ την κα Μενδώνη να παραιτηθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος» καταλήγει η Λυδία Κονιόρδου.

Μενδώνη: Ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τοποθέτηση της η κα Μενδώνη, ανέφερε για το επίμαχο θέμα της παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη πως «Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό προκύπτει τώρα», ενώ ξεκαθάρισε ότι ξεκαθάρισε ότι εκείνος δεν είναι προσωπικός της φίλος και ότι δεν γνώριζε για τις φήμες που υπήρχαν σχετικά με την προσωπική του ζωή.

«Αν είμαι επικίνδυνος, θα το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί», απάντησε ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ