19-04-2021

Ο Τσίπρας ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία της επιστολικής ψήφου και να γίνεται με σύστημα τηλεδιάσκεψης

Να τελειώσει η διεξαγωγή ονομαστικών ψηφοφοριών δια της μεθόδου της επιστολικής ψήφου και την αντικατάστασή της από ονομαστική ψηφοφορία μέσω κάποιου συστήματος τηλεδιάσκεψης (με εικόνα και ήχο) ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Κωνσταντίνο Τασούλα κατά τη διάρκεια της περίπου 45λεπτης κουβέντας που είχαν για ζητήματα “αντικοινοβουλευτικών” συμπεριφορών της κυβερνώσας πλειοψηφίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί εξ αρχής κατά της επέκτασης του μέτρου της επιστολικής ψήφου, καθώς κρίνει ότι η αποστολή της ψήφου των βουλευτών εκ των προτέρων στις Γραμματείες των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, λειτουργεί ως “φόβητρο” και αξιοποιείται από την κυβέρνηση για την αποφυγή εσωκομματικών διαρροών σε κρίσιμα νομοσχέδια. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, επίσης, να δρομολογηθεί άμεσα η διεξαγωγή της προ ημερησίας συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, που έχει ζητήσει ο ίδιος από τις 23 Δεκεμβρίου, με αντικείμενο τη “συρρίκνωση της δημοκρατίας” με πρόσχημα της πανδημία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι αδιανόητο να ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως και να μην έχει πραγματοποιηθεί εδώ και δύο μήνες.

Επιπλέον, φέρεται να ζήτησε από τον κ. Τασούλα να σταματήσει η πρακτική των τροπολογιών της «τελευταίας στιγμής», τις οποίες στην επιστολή του τις είχε αποκαλέσει ως «ρουσφετολογικές». 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ