12-04-2021

Εσωτερική οδηγία στην ΕΡΤ μετά τον σάλο με τον ΔΑΠίτη φοιτητή που υπερασπίστηκε το ν/σ της Κεραμέως

Ο σάλος που δημιουργήθηκε στα social media από τη φιλοξενία στελέχους της ΔΑΠ σε τηλεοπτικό «παράθυρο» στην ΕΡΤ – από το οποίο υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως για τα ΑΕΙ, στο οποίο μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται και η διάταξη για την πανεπιστημιακή αστυνομία – και τον οποίο η παρουσιάστρια παρουσίασε ως «τελειόφοιτο φοιτητή» έφτασε όπως φαίνεται και στα αυτιά των υψηλόβαθμων στελεχών της δημόσιας τηλεόρασης.

Άσχετα αν αυτός ο σάλος χαρακτηρίζεται ως «κακόβουλη και άδικη κριτική».

Έτσι, με εσωτερική οδηγία, την οποία παρουσίασε αποκλειστικά το documentonews.gr, o γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ, Φώτης Καφαράκης, ζήτησε από αρχισυντάκτες και συντάκτες δελτίων και εκπομπών ν’ αναφέρεται η κομματική ιδιότητα των προσκεκλημένων εφόσον βέβαια υπάρχει.

«Καθώς το τελευταίο διάστημα ασκείται κακόβουλη και άδικη κριτική με αφορμή παραλείψεις στα σούπερ, παρακαλώ να επισημάνετε σε όλους (αρχισυντάκτες και συντάκτες δελτίων και εκπομπών) πως όταν εμφανίζεται οποιοδήποτε στέλεχος με κομματική ιδιότητα, αυτή θα πρέπει να αναφέρεται στα σούπερ (και στα on, εφόσον πρόκειται για καλεσμένο σε εκπομπή)» σημειώνει ο κ. Καφαράκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ