19-04-2021

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη για το εμβόλιο με Αντωνάκη και Ελενίτσα (video)

«Νοιαζόμαστε, προστατευόμαστε, εμβολιαζόμαστε»

«Το ραντεβού για εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής», αναφέρεται σε ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έστειλε νέο μήνυμα για το συγκεκριμένο θέμα με τον Αντωνάκη και την Ελενίτσα.

Προτρέποντας τον κόσμο να εμβολιαστεί, ο πρωθυπουργός αναφέρει στην ανάρτησή του: «Το ραντεβού για εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής. Νοιαζόμαστε, προστατευόμαστε, εμβολιαζόμαστε».

Την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδεύει βίντεο με τους Γιώργο Κωνσταντίνου και Μάρω Κοντού οι οποίοι ξεκινούν μια «καινούρια ζωή, καθώς οδηγούνται στο κέντρο εμβολιασμού». Όπως στην ταινία “η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα”…

Για το πρόγραμμα προτεραιοποίησης εμβολιασμών κατά του κορονοϊού μίλησε την Κυριακή (14/02) στον «ΣΚΑϊ» ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, υπογραμμίζοντας ότι η επιτροπή εμβολιασμών έχει καταρτίσει το σχέδιο προτεραιοποίησης με επιστημονικά κριτήρια. «Πιθανό εντός Μαρτίου να εμβολιαστούν πολίτες με σοβαρές ασθένειες», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι πλέον στην Ελλάδα λειτουργούν μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως είχε υπογραμμίζει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος είχε τονίσει ότι έως το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού. Το Σάββατο (13/02) ο πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε αυτό στο Μαρούσι (Ηelexpo). Στο αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στον Ιανουάριο, μέσω των ρεπορτάζ, είχε γίνει γνωστό ότι το ανανεωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό περιλαμβάνει νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και τέσσερα μεγάλα εκθεσιακά κέντρα, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός αυτών που κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Με βάση την επιχείρηση «Ελευθερία», έγινε γνωστό ότι στην Ελλάδα ξεπεράστηκαν οι 500.000 εμβολιασμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ