19-04-2021

Η Μονογυιού ζητά την άμεση άρση του απαγορευτικού κατάπλου θαλαμηγών σκαφών

Αναφορά προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την οποία ζητά την άμεση άρση απαγορευτικού κατάπλου θαλαμηγών σκαφών, κατέθεσε η Κατερίνα Μονογυιού.

Μία μέρα μετά το νέο lockdown στην Αττική και υπό τον φόβο νέας έξαρσης της πανδημίας η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πρόσφατα πρωταγωνίστησε σε βίντεοκλιπ, ζητά να επιτραπεί ο κατάπλους γιοτ.

Στην αναφορά που κατέθεσε προς τον Γιάννη Πλακιωτάκη, παραθέτει την πρόταση της Ένωσης Ναυτιλιακών Πρακτόρων Ελληνικών Νησιών (ΕΝΠΕΝ) «ΜΕΓΙΣΤΗ», στην οποία περιλαμβάνονται «οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα μπορούσε να γίνει δυνατή η άμεση άρση της απαγόρευσης κατάπλου των θαλαμηγών σκαφών (Θ/Σ) σε ελληνικού λιμένες στους οποίους υφίσταται υγειονομική υπηρεσία χωρίς να υπάρξει διασπορά του ιού στους λιμένες υποδοχής».

Σημειώνεται δε ότι «τα αυστηρά μέτρα και τα απαραίτητα τεστ θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες των σκαφών (αρχομένων με τα άνω των 30 μέτρων), ενώ η προσέλευσή τους (για την οποία υπάρχει δεδομένη ζήτηση) θα επιφέρει επιπλέον έσοδα στους λιμένες υποδοχής».

Πηγή: documentonews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ