09-05-2021

Τραπέζωμα στον Μητσοτάκη με καμιά 30αριά καλεσμένους σε σπίτι βουλευτή στην Ικαρία

Μια δεύτερη στιγμή ανεμελιάς

Την πρώτη φορά, στην Πάρνηθα όταν πήγε για ποδηλατάδα με όλο τον κόσμο κλεισμένο στα σπίτια του, ήταν στιγμή ανεμελιάς.

Αυτή τη φορά, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε θα έχει και πολύ εύκολο έργο στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την εικόνα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από την επίσκεψή του στην Ικαρία. Η οποία ούτως ή άλλως είχε ξεσηκώσει μεγάλη κουβέντα, πόσω μάλλον τώρα…

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του συνέφαγαν στη βεράντα του σπιτιού του βουλευτή Σαμου Χριστόδουλου Στεφανάδη, με τη συνοδεία του πρωθυπουργού να έχει παραταχθεί ακριβώς κάτω από την οικία.

Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, εδώ τα μέτρα, η τήρησή τους και ο συνωστισμός πάνε περίπατο.

Κι αυτή την εικόνα ο κόσμος τη βλέπει κλεισμένος στα σπίτια του από τις 18.00 γιατί όπως κάποιοι θεωρούν (και αποφασίζουν) ο κορονοϊός κολλάει σε παραλίες, με μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας και μόνο Σαββατοκύριακα…

Όταν πρόκειται για πρωθυπουργικά τραπεζώματα, τον συγκρατούν οι άνδρες ασφαλείας στα στενά και τα λιμάνια…

Τη φωτογραφία ανέβασε στο facebook η κα. Ελένη Νιτσόλα η οποία έγραψε:

«Ο εξοχωτατος πρωθυπουργός μας, συν τρώγει με άλλα 30 άτομα στη βεράντα του σπιτιού του βουλευτή Σαμου Στεφαναδη (απέναντι ακριβώς απ το σπίτι μας)!!! Από κάτω άλλοι 30-40 συνωστισμενοι μπάτσοι απ την κουστωδεια του, τον αναμένουν συνωστισμενοι!! Εγώ θα πάω να τους καταγγείλω τώρα λοιπόν!! Και συ κάτσε στο παγκάκι της γειτονιάς σου με το καφεδάκι σου, με τον φίλο σου, και πλήρωσε το πρόστιμο το τρακοσαρι!!!».

Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Το θέμα έχει προκαλέσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, ενώ θέση πήρε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας ανέφερε: «Την Ικαρία μας, ένα νησί ελεύθερο από κορονοϊό επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός σήμερα 6 Φεβρουαρίου 2021, για να επιθεωρήσει τα εμβολιαστικά κέντρα στο νοσοκομείο του Αγίου Κηρύκου και στο κέντρο Υγείας Ευδήλου. Χαιρετίζουμε τις συλλογικότητες που αποδοκίμασαν αυτήν την κακόγουστη παράσταση που σκοπό είχε να εξασφαλιστούν μερικά λεπτά θετικής δημοσιότητας για τον κ. Μητσοτάκη. Η κακογουστιά, όμως, αγγίζει τα όρια της επικινδυνότητας όταν έρχεται μια πολυμελής κουστωδία από την Αθήνα, μια κόκκινη από κορονοϊό περιοχή, σε ένα παρθένο από κορονοϊό νησί.

Τραγικός επίλογος της επίσκεψης, ο συνωστισμός δεκάδων ανθρώπων σε μια βεράντα του Ευδήλου, για το αποχαιρετιστήριο πάρτι, κατά παράβαση όλων των μέτρων με πρωθυπουργική υπογραφή. Ευχόμαστε αυτές οι εγκληματικές προχειρότητες να μην έχουν επιπτώσεις στην υγεία των Ικαριωτών. Θεωρούμε ότι τέτοιες συμπεριφορές εκτός του ότι είναι επικίνδυνες, συνιστούν προσβολή προς τους Ικαριώτες που πληρώνουν βαρύτατο τίμημα από τα αδίκως οριζόντια απαγορευτικά μέτρα.

Αν κάτι χρειάζεται το νησί μας, αυτή τη δύσκολη περίοδο, είναι ο στοχευμένος επιδημιολογικός έλεγχος στις εισόδους του νησιού, τα δύο λιμάνια και το αεροδρόμιο και ενδεχομένως, χαλάρωση των ανώφελων και καταστροφικών οριζόντιων μέτρων. Πολύ περισσότερο δεν χρειάζονται “καταδρομικές αποβάσεις” και επιδείξεις καταστρατήγησης των μέτρων προστασίας, που προκαλούν τους πολίτες οι οποίοι υπομένουν την βάσανο της καραντίνας με εξαιρετικά βαρύ τίμημα».

Την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία αλλά και την φωτογραφία που τον δείχνει να γευματίζει με στη βεράντα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook. «Ο άνθρωπος που ένα χρόνο τώρα κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη ο ίδιος, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο. Η προκλητική παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου στο κορονο-πάρτι της Ικαρίας προκαλεί οργή. Τη μέρα που η κοινωνία στενάζει από τον κυβερνητικό ανορθολογισμό του άνοιξε-κλείσε και της απαγόρευσης στις 6 μμ ο πρωθυπουργός έδειξε ποιος πραγματικά είναι: ένας επικίνδυνος και ανεύθυνος αλαζόνας», αναφέρει ο κ. Ηλιόπουλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ