23-04-2021

Τρικάκια με απειλητικά μηνύματα στο γραφείο της Κεραμέως

Ταραντίλης: Οι αλλαγές στα ΑΕΙ θα προχωρήσουν

Τρικάκια με απειλητικό περιεχόμενο πέταξαν άγνωστοι στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο Χαλάνδρι το βράδυ της Τετάρτης (03/02).

Πέταξαν τρικάκια, ενώ θυροκόλλησαν και κείμενο με το οποίο ζητούν να μην προχωρήσει η συγκρότηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με βάση το επίμαχο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, για τον οποίο η αντιπολίτευση είναι αντίθετη, εκτός από την Ελληνική Λύση.

Το επεισόδιο αποδίδεται στην κινητικότητα που αναπτύσσουν το τελευταίο διάστημα οι ομάδες των αντιεξουσιαστών.

Σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης τόνισε: «Τραμπούκοι πέταξαν τρικάκια με απειλητικό περιεχόμενο σήμερα στο πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Αν νομίζουν ότι με αυτό το λόγο θα φοβίσουν την Υπουργό και την κυβέρνηση, ώστε να μην προχωρήσουν οι αλλαγές στα ΑΕΙ κάνουν λάθος. Η βία δεν έχει θέση ούτε στα Πανεπιστήμια, ούτε στην κοινωνία. Τα ΑΕΙ είναι χώροι γνώσης και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών κι όχι χώροι ανομίας και τραμπουκισμών. Οι αλλαγές θα προχωρήσουν γιατί αυτό απαιτεί η μεγάλη πλειονότητα των φοιτητών, των καθηγητών και της κοινωνίας».

Κεραμέως: Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το Πανεπιστήμιο που αξίζει στα παιδιά μας

Μετά την επίθεση στο γραφείο της, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το Πανεπιστήμιου που αξίζει στα παιδιά μας.

«Παρέμβαση» απόψε στο πολιτικό μου γραφείο… από εκείνους που υπερασπίζονται την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια, την ανεξέλεγκτη είσοδο και την «αιωνιότητα» στη φοίτηση. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για το Πανεπιστήμιο που αξίζει στα παιδιά μας», έγραψε η υπουργός Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχής Προστασίας Δεδομένων παρατήρησε πολλά προβληματικά στοιχεία στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που ήδη κατατέθηκε στη Βουλή και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το γύρισε πίσω, όπως αποκαλύπτει το news247, προκειμένου να επαναδιατυπωθούν μερικές διατάξεις. Η αναφορά της Αρχής στάλθηκε υπηρεσιακά στο γραφείο της Νίκης Κεραμέως στις 21 Ιανουαρίου, δηλαδή πριν από δέκα ημέρες.

Με τη ΝΔ να βρίσκει… σύμμαχο την Ελληνική Λύση στη Βουλή, αφού όλα τα υπόλοιπα κόμματα διαφώνησαν. «Ναι στη φύλαξη, όχι στην αστυνομοκρατία», είπε, από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά, ανοίγοντας την διαδικτυακή σχετική συζήτηση-εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής για το θέμα της ασφάλειας στα ΑΕΙ, που συμπεριλαμβάνεται στο επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Το νομοσχέδιο για την Παιδεία «είναι ακραία πράξη ιδεοληπτικής εμμονής», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του στη διαδικτυακή εκδήλωση του κόμματος της Κουμουνδούρου με θέμα «Δημοκρατία και Εκπαίδευση»: Η κυβερνητική απειλή και η απάντηση της κοινωνίας», και πρόσθεσε ότι «συνιστά επίθεση στη δημοκρατία και στη δημόσια παιδεία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ