11-04-2021

Ο ΠΟΥ στηρίζει το αίτημα Τσίπρα για δημιουργία δεξαμενής πατεντών για τα εμβόλια

Τη δημόσια στήριξή του στο αίτημα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία και του Αλέξη Τσίπρα για εξασφάλιση πατεντών και δημιουργία δεξαμενής πατεντών, προκειμένου να προκύψει μεγαλύτερη και ταχύτερη παραγωγή εμβολίων από όσο μεγαλύτερο αριθμό φαρμακοβιομηχανιών γίνεται, εξέφρασε ο Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγέσους

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εξέφρασε τη στήριξή του στην εν λόγω πρωτοβουλία από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνομιλώντας χθες τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο του, κ. Τσίπρα. 

Σήμερα (1/2), ο καθηγητής ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την επικοινωνία τους και χαιρέτισε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκ μέρους του κόμματός του.  

«Σας ευχαριστώ για ένα πολύ καλό τηλεφώνημα.
Πρέπει να δράσουμε μαζί για να μοιραστούμε την τεχνογνωσία, να αυξήσουμε την παραγωγή εμβολίων και να διασφαλίσουμε ότι τα εμβόλια χορηγούνται πρώτα σε όλους τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας και τους ευάλωτους πληθυσμούς σε όλες τις χώρες», αναφέρει σε δημοσίευσή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Στη μεταξύ τους επικοινωνία, ο Αλέξης Τσίπρας μετέφερε στον επικεφαλής του ΠΟΥ την ανησυχία του ίδιου για την πορεία του εμβολιασμού, καθώς και για το γεγονός ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα εξαρτάται από τα επιχειρηματικά σχέδια μιας χούφτας εταιρειών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και ο Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς μίλησαν για την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να διαχειριστεί το εμβόλιο ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ