20-04-2021

«Άδειασμα» από Βατόπουλο στην ΕΛΑΣ: Δεν ήταν πρόταση της Επιτροπής η απαγόρευση συναθροίσεων (video)

Μόνη της αποφασίζει η ΕΛΑΣ και για υγειονομικούς λόγους;

Κατηγορηματικά διαψεύδεται η ΕΛΑΣ και τα όσα υποστηρίζει στην ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων από τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο. Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «για την έκδοση της Απόφασης ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, υπόψη:

η συνδρομή εξαιρετικώς επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και συνίστανται στη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του σοβαρού κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19,

ο κίνδυνος περαιτέρω αύξησης του ρυθμού διάδοσης του κορονοϊού από την πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων με την αθρόα συμμετοχή ατόμων,

η από 22-01-2021 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, όπου, μεταξύ άλλων, προτείνεται ως ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις τα (100) άτομα».

Μιλώντας, ωστόσο, στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βατόπουλος ήταν ξεκάθαρος και τόνισε ότι «δεν ήταν πρόταση της Επιτροπής η απαγόρευση των συναθροίσεων. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, είναι σωστό γενικά να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις ούτως ή άλλως εν μέσω πανδημίας».

Ο κ. Βατόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τρίτου lockdown αλλά τόνισε ότι «δεν είναι κάτι που είναι άμεσο», ενώ είπε ότι υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να κινηθεί η οικονομία και το υγειονομικό σκέλος.

Συμπλήρωσε πως ούτε έχει ζητηθεί ούτε έχει τεθεί θέμα να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα χωρίς ωστόσο να αποκλείσει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση στο μέλλον αν αλλάξουν τα δεδομένα.

Κλείνοντας και κάνοντας ένα σχόλιο για τις μεταλλάξεις, εξήγησε ότι είναι πιθανό να επικρατήσει του αρχικού στελέχους καθώς φαίνεται πως μεταδίδεται πιο εύκολα και πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρξει γρήγορος εμβολιασμός του πληθυσμού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ