09-03-2021

Συνάντηση Μητσοτάκη με Θεοδωρικάκο στο Μαξίμου «για να λυθούν οι παρεξηγήσεις»

Έλιωσαν οι πάγοι άραγε;

Την πρώτη τους συνάντηση μετά τον ανασχηματισμό είχαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Αυτό αποκαλύπτει η στήλη «Μικροπολιτικός» στα ΝΕΑ. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο «την πόρτα του Μαξίμου και του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη πέρασε το Σάββατο το μεσημέρι ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Στη σκιά ενός κλίματος που είχε βαρύνει μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό, που τον βρήκε εκτός κυβερνητικού σχήματος. Η συζήτησή του με τον Πρωθυπουργό κράτησε αρκετή ώρα και από ό,τι ακούω ήταν φιλική. Ο λόγος;

Και οι δυο πλευρές επιθυμούσαν να λυθούν οι παρεξηγήσεις. Το όφειλαν, πρέπει να πω, καθώς η μεταξύ τους συνεργασία δεν ήταν «χθεσινή», χρονολογείται από χρόνια. Για το ότι προθέσεις τους ήταν να διαλυθούν τα όποια σύννεφα μας είχε προϊδεάσει, άλλωστε, και ο ίδιος ο Θεοδωρικάκος που, σε μια μάλλον ασυνήθιστη κίνηση, επέλεξε να μιλήσει, ως βουλευτής πια, στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ που είχε εισαγάγει ο ίδιος ως υπουργός. Στην ομιλία του αυτή δε έστειλε μήνυμα προς διάφορες κατευθύνσεις, ότι ταυτίζεται πάντα, «από την πρώτη στιγμή», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παράταξη. Και έτσι διόρθωσε και το λάθος που είχε κάνει να μην αναφέρει τον Πρωθυπουργό στην πρώτη δήλωσή του για την αποχώρηση από το υπουργείο».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ