09-03-2021

Γεννηματά για Μπεκατώρου: Σοφία σε ευχαριστούμε – Μας δείχνεις πως αξίζει να μιλάμε

Η υπόθεση βιασμού της Σοφίας Μπεκατώρου συγκλονίζει όλη την Ελλάδα

Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην πάρει θέση σχετικά με το θέμα και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κα. Φώφη Γεννηματά.

Με ανάρτησή της στα social media αναφορικά με την καταγγελία της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, για σεξουαλική κακοποίηση, αναφέρει πως η Σοφία με τη στάση της επιβεβαίωσε ότι οι πρωταθλητές έχουν πάνω απ’ όλα δύναμη ψυχής. Παράλληλα την εκθειάζει καθώς, όπως σημειώνει «με τη θαρραλέα στάση της πέτυχε να δώσει δύναμη και φωνή σε άλλα κορίτσια που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις και φοβούνται να μιλήσουν, ή το συντηρητικό περιβάλλον τις κάνει να αμφιβάλλουν ακόμα και για το αν όσα βιώνουν είναι αληθινά».

Όπως υπογραμμίζει η κυρία Γεννηματά «κακοποίηση δεν είναι μόνο η προσφυγή στη σωματική βία από τον δράστη. Είναι η προσφυγή σε μεθόδους χειραγώγησης, η χρήση της εξουσίας που συχνά έχει ο δράστης επί του θύματός του” και τονίζει: “Σοφία σ’ ευχαριστούμε που με το θάρρος σου, δείχνεις πως αξίζει να μιλάμε. Αξίζει να μιλάμε, όταν και όποτε βρούμε το κουράγιο να το κάνουμε. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει τα όριά μας. Όταν μια γυναίκα, ένας άνθρωπος, λέει “όχι” σημαίνει όχι. Αξίζει να μιλάμε για να γνωρίζει κάθε δράστης ότι δεν θα μείνει ατιμώρητος. Για να κάνει πίσω την επόμενη φορά. Καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη». Παράλληλα, η πρόεδρος Κινήματος Αλλαγής χαρακτηρίζει ντροπιαστική και απαράδεκτη τη στάση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, καθώς με την αμφισβήτηση όσων είπε η κ. Μπεκατώρου, αναπαράγει το στερεότυπο.

Αναλυτικά η ανάρτηση της κυρίας Γεννηματά

Η Sofia Bekatorou μας έκανε περήφανους ως Ολυμπιονίκης. Με την στάση της και την καταγγελία για τη σεξουαλική κακοποίησή…

Posted by Fofi Gennimata on Saturday, January 16, 2021

Θέση πήρε και ο Ανδρέας Λοβέρδος που έγραψε στα Facebook:

«Δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου!
Δίπλα σε όλες τις «Σοφίες»!
Απέναντι σ’ αυτή τη ντροπή!
Η κακοποίηση των γυναικών
μας αφορά ΟΛΟΥΣ
#Μπεκατωρου #ΜεΤηΣοφια»

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ