06-03-2021

Ο Μητσοτάκης ειρωνεύτηκε τον Τσίπρα για τις πατέντες, ενώ και ο ίδιος υποστήριζε ακριβώς το ίδιο

«Πάλι καλά που δεν μας ζητήσατε να κρατικοποιηθεί η Pfizer και η AstraZeneca με ένα νόμο και ένα άρθρο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ειρωνικό χαμόγελο απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και με την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας να χειροκροτά.

Αφορμή η πρόταση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ν’ αγοραστεί η πατέντα των εμβολίων από την ΕΕ, η οποία έχει χρηματοδοτήσει με μεγάλα ποσά τις εταιρείες για έρευνα, ώστε να παραχθούν και από άλλες εταιρείες με στόχο περισσότερους εμβολιασμούς και πιο γρήγορα με ζητούμενο την ανοσία.

Μόνο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ξέχασε» τι είχε ο ίδιος προτείνει μέσω της FAZ, με τη σύμφωνη γνώμη του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου (και εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς που αφορούν στον κορονοϊό).

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας τον περασμένο Απρίλη μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung υποστήριξε την πρόταση του Ηλία Μόσιαλου, να προβεί η ΕΕ από κοινού στην αγορά αδειών ευρεσιτεχνίας (πατεντών) για νέα εμβόλια και τεστ ταχείας ανίχνευσης, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την ταχύτερη δυνατή διάδοση των μέσων καταπολέμησης του κορoνoϊού.

Ο Αλέξης Τσίπρας του το θύμισε όμως:

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ