28-02-2021

Κορονοϊός: Εμβολιάστηκε ο Βαρουφάκης (video)

Ο πρώτος πολιτικός της αντιπολίτευσης που εμβολιάζεται κατά του κορονοϊού

Ο πρώτος πολιτικός της αντιπολίτευσης που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού, έγινε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος εμβολιάστηκε στις 15:30 στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Είμαι εδώ σήμερα για να δηλώσω έμπρακτα ότι το εμβόλιο είναι τόσο η ορθή επιλογή ατομικά, όσο και κοινωνικό αγαθό, δημόσιο αγαθό. Νιώθω βέβαια μια ντροπή που ένα τόσο πολύτιμο αγαθό για πολλούς μήνες θα είναι προνόμιο κάποιων λίγων. Εμείς στο ΜέΡΑ25 καλούσαμε την κυβέρνηση μήνες τώρα να στήσει ένα πραγματικό δημόσιο δίκτυο. Κέντρων τεστ αρχικά, εμβολιασμού και κατόπιν πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Δυστυχώς αυτό δεν το βλέπουμε γιατί το εμβόλιο είναι απίστευτα σημαντικό, αλλά δεν θα μας απελευθερώσει άμεσα από την πανδημία και δεν θα μας απελευθερώσει από το φόβο της ασθένειας. Χρειάζεται και απελευθέρωση από ολιγαρχικές πρακτικές. Χρόνια πολλά και δημιουργικά με υγεία για όλους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Μάλιστα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, αμέσως μετά τον εμβολιασμό του, είπε στον νοσηλευτή που του έκανε το εμβόλιο: «Δεν μου το κάνατε, με κοροΐδέψατε», φανερά αστειευόμενος, προφανώς για το ελάχιστο τσίμπημα που ένιωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ